Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, δεύτερες σκέψεις και προβληματισμός σχετικά με την καταβολή του δώρου του Πάσχα έχουν προκληθεί στο σύνολο της αντιπολίτευσης. Η αναφορά του Χρήστου Σταϊκούρα στη δημόσια τηλεόραση πως το συγκεκριμένο ζήτημα «αξιολογείται» φούντωσε τα σενάρια, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά: «Μη διανοηθεί η κυβέρνηση τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα. Το κράτος οφείλει να το διασφαλίσει για όλους τους εργαζομένους».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν συνεχώς τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο πεδίο της οικονομίας, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να πυκνώνει τις παρεμβάσεις του ως τομεάρχης Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο βάζει πλάτη, όπως ποτέ δεν έχει διανοηθεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «αν όμως για τον κ. Σταϊκούρα υπευθυνότητα σημαίνει να του επιτρέψουμε να αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους, να μην ακυρώσει τις απολύσεις, να μην ενισχύσει ουσιαστικά την οικονομία και να κόψει το δώρο του Πάσχα, μάλλον δεν καταλαβαίνει την έννοια της λέξης».

«Οι εργαζόμενοι υφίστανται όλες τις συνέπειες αυτής της κρίσης του κορωνοϊού. Κάθε σκέψη για περικοπές δικαιωμάτων τους πρέπει να εγκαταλειφθεί. Το δώρο του Πάσχα πρέπει να καταβληθεί κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Χθες η Χαριλάου Τρικούπη, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ζήτησε την επέκταση του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα σε όλους τους εργαζομένους ως νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στις μονάδες του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ και στις προνοιακές δομές.

ΚΚΕ

Η συζήτηση που άνοιξε γύρω από την αναστολή καταβολής του δώρου Πάσχα είναι πολύ επικίνδυνη, τονίζουν στο ΚΚΕ. Από τον Περισσό επισημαίνουν πως «αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες, με τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των εργαζομένων, λειτουργούν ως άλλοθι και δίνουν το πράσινο φως στην εργοδοσία για να μην αφήσει τίποτα όρθιο στους εργασιακούς χώρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή