James Thompson: Food & Travel Instagrammer

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχω σταματήσει τις αναρτήσεις από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα. Και, ευτυχώς, δεν είμαι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή την εποχή που σχεδιάζει τις επόμενες εξορμήσεις του. Μέχρι στιγμής, τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στο περιεχόμενο που ποστάρω έχουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από προηγούμενα ταξίδια μου. Προφανώς η οθόνη ενός smartphone δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αληθινή εμπειρία, υπηρετεί όμως έναν πολύ σημαντικό σκοπό: υπενθυμίζει ξεκάθαρα πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε και στον οποίο κάποια στιγμή θα ξαναταξιδέψουμε.

James Thompson: Food & Travel Instagrammer-1

Τα Άδανα ανήκουν στις πάπιες τους: ελλείψει ανθρώπινης παρουσίας, τα ζώα και τα πτηνά οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο σε διάφορες πόλεις του κόσμου. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν όλα αυτά τελειώσουν είναι να απολαύσω ένα πολύωρο γεύμα, χωρίς βιασύνη, σε ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια. Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε στην πράξη τα γερά αντανακλαστικά του κλάδου: επιχειρήσεις εστίασης σε διάφορες γωνιές του πλανήτη να προσαρμόζονται σε συνθήκες καραντίνας, προσφέροντας takeaway γεύματα, παραδόσεις κατ’ οίκον χωρίς επαφή και φρέσκα προϊόντα σε κουτί. Το να μπορείς να παραγγείλεις στο σπίτι σου ένα γεύμα φτιαγμένο από τα χεράκια ενός σεφ που εκτιμάς είναι ένα προσωρινό αντίδοτο μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κρίση αλλάζει ήδη τον τρόπο που σκεπτόμαστε και με τον οποίο αξιολογούμε τα ταξίδια μας. Γι’ αυτό και τα ταξίδια εσωτερικού θα γνωρίσουν σημαντική άνθηση, γι’ αυτό και στο προσεχές μέλλον πολλοί από εμάς θα θελήσουν να εξερευνήσουν καλύτερα τη χώρα στην οποία ζουν. Θα πάρουν τον χρόνο τους και θα κινηθούν εντός των τειχών. Δεν ακούγεται κι άσχημο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή