Το ΠΑΜΕ αγνόησε την απαγόρευση συγκεντρώσεων

Το ΠΑΜΕ αγνόησε την απαγόρευση συγκεντρώσεων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτομαγιά με το… μέτρο έκαναν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή. Παρά τις εκκλήσεις περί του αντιθέτου από την κυβέρνηση και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι συμμετέχοντες στοιχήθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη αφήνοντας διάδρομο προκειμένου να περάσει η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων. Θυμίζοντας παρέλαση, φόρεσαν κόκκινα μαντίλια στο πρόσωπο, γάντια και φρόντισαν να κρατήσουν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους, με αυτοκόλλητα που είχαν τοποθετήσει επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα τόνισαν πως η παρουσία τους εκεί ήταν η απάντηση στη κυβέρνηση η οποία, επικαλούμενη προσχηματικούς λόγους, επιχείρησε να φιμώσει τη φωνή τους «την ώρα που δίνει πράσινο φως στην εργοδοσία να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση». Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;”. Εμείς απαντάμε σοσιαλισμός. Χρειάζεται μια νέα κοινωνία, δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό».

Οταν το ΠΑΜΕ αποσύρθηκε από τον χώρο μπροστά από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος κατευθύνθηκαν μέλη συνδικάτων και συλλογικοτήτων που είχαν νωρίτερα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Χαυτεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή