Πόλο: Επιστροφή στο στοιχείο τους

Πόλο: Επιστροφή στο στοιχείο τους

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις βάσεις για το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης ετοιμάζουν οι προπονητές των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. Ο νέος κορωνοϊός έκλεισε τις πισίνες και ακύρωσε τις διοργανώσεις. Ομως, από την περασμένη εβδομάδα οι πολίστες και οι πολίστριές μας προσπαθούν να συνηθίσουν και πάλι το δεύτερο σπίτι τους: το νερό.

Οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών ήταν οι πρώτες που επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά τη δίμηνη αποχή από κάθε αγωνιστική-αθλητική δραστηριότητα. Μπορεί άμεσα να μην υπάρχουν διοργανώσεις, αλλά οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί έχουν αρχίσει να δουλεύουν καθώς, εφόσον το επιτρέψει η COVID-19, από τους επόμενους μήνες οι υποχρεώσεις θα είναι πολλές.

«Ευτυχώς δεν πήραν κιλά», μας λέει γελώντας ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ανδρών Θοδωρής Βλάχος, και προσθέτει: «Ολοι οι αθλητές ήταν ανυπόμονοι να μπουν στο νερό. Πρώτη φορά έμειναν τόσο καιρό μακριά από αυτό. Τώρα δουλεύουμε ατομικά, σαν κολυμβητές, χωρίς επαφές. Εστιάζουμε περισσότερο στη φυσική κατάσταση, η οποία είναι απαραίτητη ύστερα από τη δίμηνη αποχή. Δεν υπάρχει άμεσος στόχος, οπότε έχουμε περιθώριο για να δουλέψουμε».

Πόλο: Επιστροφή στο στοιχείο τους-1

«Ευτυχώς δεν πήραν κιλά», μας είπε γελώντας ο τεχνικός των ανδρών, Θ. Βλάχος (αριστερά), ενώ ο αντίστοιχος των γυναικών, Τ. Λοράντος (δεξιά) στάθηκε στις απολαβές των αθλητριών. 

Ενα μήνα πριν ο νέος κορωνοϊός «χτυπήσει» την πόρτα της Ελλάδος, ο Τεό Λοράντος ανέλαβε την εθνική ομάδα γυναικών με στόχο να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το χρονικό διάστημα που θα είχε στη διάθεσή του μέχρι το προολυμπιακό τουρνουά θα ήταν λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες, κάτι που δυσκόλευε το έργο του. Η αναβολή όμως των διοργανώσεων ήρθε να επιβεβαιώσει το αρχαιοελληνικό ρητό «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

«Τώρα έχουμε περισσότερο χρονικό διάστημα για να δουλέψουμε. Εχω φτιάξει ένα πλάνο για τη γυναικεία υδατοσφαίριση. Χρειάζεται στρατηγική. Μέσα σε τρία χρόνια θα έχουμε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και προκρίσεις για δύο ολυμπιακές διοργανώσεις. Διαθέτουμε πολύ καλές αθλήτριες, οι οποίες έχουν χαρακτήρα και προσαρμόζονται γρήγορα. Οι στόχοι έχουν μπει και θα δουλέψουμε για αυτούς. Υπάρχει χρόνος αρκετός και δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Θα ήθελα, όμως, να θίξω κι ένα θέμα: στο γυναικείο πόλο οι απολαβές είναι ερασιτεχνικές και θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για τη στήριξη των αθλητριών», δήλωσε στην «Κ» ο Τεό Λοράντος.

Ηδη 21 πολίστριες, προπονούνται στο Ολυμπιακό Στάδιο και θέτουν στόχους για το μέλλον. Μαζί με τις έμπειρες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε και νέες αθλήτριες που θα στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του μέλλοντος. Φύλακας-άγγελος της ελληνικής εστίας θα είναι και πάλι η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Η 25χρονη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες τερματοφύλακες της Ευρώπης, και από την εποχή που ήταν νεάνιδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες σε πολλές από τις διεθνείς διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος. «Την πρώτη ημέρα της επιστροφής, τα συναισθήματα ήταν λίγο περίεργα, και όταν μπήκα στο νερό αλλά και όταν συναντηθήκαμε με τα κορίτσια. Ηταν σα να μας είχαν βάλει σε ένα κλουβί και να μας άφησαν ξαφνικά ελεύθερες. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εχουμε τον χρόνο για να δουλέψουμε και ελπίζω, μέσα σε αυτή την ατυχία, να βγει και κάτι καλό», μας είπε η διεθνής πολίστρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή