Οι εκλογές στην ΕΟΕ θα εξαρτηθούν από τους Ολυμπιακούς

Οι εκλογές στην ΕΟΕ θα εξαρτηθούν από τους Ολυμπιακούς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη διεξαγωγή ή μη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα εξαρτηθεί η ανάδειξη της νέας ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των αθλητικών ομοσπονδιών στην ΕΟΕ, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι αρχαιρεσίες να πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα μεταξύ 15 με 30 Σεπτεμβρίου 2021. Σε περίπτωση ακύρωσης των Αγώνων, θα διεξαχθούν ένα μήνα μετά την απόφαση ακύρωσης της διοργάνωσης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της ολομέλειας του ελληνικού ολυμπιακού κινήματος διεξάγονται μετά την ολοκλήρωση ενός ολυμπιακού κύκλου, δηλαδή κάθε τέσσερα χρόνια. Ο ολυμπιακός κύκλος του Τόκιο όμως, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς η διοργάνωση αναβλήθηκε για το 2021. Σε ό,τι αφορά τις εκλογές των ομοσπονδιών από τις οποίες αναδεικνύονται και οι εκπρόσωποί τους στην ΕΟΕ, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν το προσεχές φθινόπωρο.

Για τις αρχαιρεσίες στις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε το δικαίωμα να διεξαχθούν σύμφωνα με την επιθυμία της κάθε ολομέλειας. Οι παράγοντες της ΕΟΕ χθες συνεδρίασαν προκειμένου να αποφασίσουν εάν αυτές θα γίνονταν στις αρχές του 2021 ή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση που ελήφθη –και, μάλιστα, σχεδόν ομόφωνα– ήταν να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2021 (15-30/9). Αυτό βέβαια θα ισχύσει εφόσον διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ιαπωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάποιοι παράγοντες θέλησαν να θέσουν στην ολομέλεια και το θέμα των εκλογών των ομοσπονδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε ότι αυτό το θέμα αφορά τις ομοσπονδίες και όχι την ΕΟΕ, και, έτσι, δεν συνεχίστηκε η συζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή