«Δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι…»

«Δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι…»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του προϊσταμένου στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Από τους πρώτους «ανοιχτά» ομοφυλόφιλους αξιωματούχους σε ελληνική κυβέρνηση (είχε προηγηθεί ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού), ο κ. Πατέλης μίλησε για την ανάγκη διεύρυνσης της ορατότητας της γκέι κοινότητας στην Ελλάδα. «Δεν έχουμε διαφορετικές εικόνες Ελλήνων ομοφυλοφίλων, δεν έχουμε την εικόνα ενός γκέι ποδοσφαιριστή, μιας λεσβίας σε ένα χωριό, ενός γκέι σπασίκλα, μιας λεσβίας κωμικού – πόσο μάλλον αμφίφυλων, τρανς ή intersex» είπε, μεταξύ άλλων, αν και το ενδιαφέρον μονοπώλησε η αποστροφή του για τη γνωριμία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον σύζυγό του.

Πολλοί σχολίασαν ότι τα παραπάνω αποτελούν αυτονόητες κατακτήσεις μιας προηγμένης κοινωνίας. Κοινώς, τι μας νοιάζει; Δεν είναι έτσι. Ελληνας καθηγητής πανεπιστημίου(!) έγραφε προχθές κάτω από ανάρτηση σχετική με τη συνέντευξη ότι «οι Ολλανδοί έχουν κόμμα παιδοφίλων και οι Γερμανοί έχουν εγκρίνει την κτηνοβασία, εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ευρώπη». Σε άλλο ποστ, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ευχόταν με νόημα στους δύο άνδρες «καλούς απογόνους», υπονοώντας ότι τα ομόφυλα ζευγάρια πάνε κόντρα στους νόμους της φύσης. Από τον πλανήτη Ελλάδα ώς το αυτονόητο υπάρχει ακόμα απόσταση.

Μια άλλη μεγάλη κατηγορία σχολίων συμπυκνώνεται στο «ας κάνει καλά τη δουλειά του και το τι κάνει στο κρεβάτι του δεν μας ενδιαφέρει». Κοινώς, δεν έχω πρόβλημα με τους γκέι, αρκεί να μην προκαλούν. Να μην εκδηλώνονται, να μη μιλούν, εννοείται να μη δίνουν συνέντευξη στην «Καθημερινή». Την άποψη αυτή προωθούν οι ίδιοι που ξεκοκάλισαν κάθε ανθυπολεπτομέρεια της ιστορίας πίσω από την υπόθεση με το βιτριόλι.

Σχολιάστηκε επίσης έντονα ότι δεν δόθηκε έμφαση στις αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές για τη θεσμοθέτηση του γάμου ομοφύλων ζευγαριών. Η απάντηση δόθηκε χθες από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα (ο οποίος υπήρξε και ένας από τους 18 βουλευτές της Ν.Δ., που είχαν ψηφίσει υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια), που ερωτηθείς αν θα μπορούσε να προχωρήσει η θεσμοθέτηση πολιτικού γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, απάντησε ότι «όσο ωριμάζουν τα πράγματα στην κοινωνία τόσο διευκολύνεται και η θεσμική εξέλιξη γύρω από παρόμοια θέματα» (Παραπολιτικά FM). Η αλλαγή έρχεται αργά. Εχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την ομοφοβική επίθεση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Γραικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή