Μια υπερπολυτελής θαλαμηγός 95 μέτρων έχει made in Greece ποιότητα

Μια υπερπολυτελής θαλαμηγός 95 μέτρων έχει made in Greece ποιότητα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν το καναδέζικο ναυτικό καθέλκυσε τη φρεγάτα «Stormontτο 1943», δεν περνούσε από το μυαλό κανενός ότι μια ημέρα θα μετατρεπόταν μετά τον Πόλεμο σε μία από τις πιο φημισμένες υπερπολυτελείς θαλαμηγούς στον κόσμο. Το σκαρί μήκους 100 μέτρων μεταμορφώθηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση, που την βάπτισε «Christina O» προς τιμήν της θυγατέρας του. Στις ημέρες μας τα λεγόμενα super yachts αποτελούν ένα είδος από μόνα τους, με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις ναυπηγικής τέχνης, εξοπλισμένα και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να συνδυάζουν πλεύση, ταχύτητα και αισθητική. Αγοράζονται ή ενοικιάζονται από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο και βέβαια πλέουν στα ομορφότερα μέρη της υφηλίου, ανάμεσα στα οποία και η Ελλάδα.

Ηταν αναπόφευκτη λοιπόν η υπερηφάνεια του καπετάν Πάρη Δράγνη και των γιων του Γιάννη και Βασίλη, στην καθέλκυση του «O’ Pari» στη Μαρίνα Ζέας την περασμένη Παρασκευή: η εξαιρετικά εντυπωσιακή θαλαμηγός, 95 μέτρων και 2.700 τόνων, σχεδιάστηκε εξωτερικά από το Studio Giorgio Vafiadis, σκαρώθηκε στα ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα και ανήκει σε ελληνικά χέρια. Αλλωστε, η εταιρεία Golden Υachts έχει από το 1996 μεγάλη τεχνογνωσία στον τομέα αυτό καθώς το «O’ Pari» είναι η 14η υπερπολυτελής θαλαμηγός της. Από πολύ νωρίς ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής συνέλαβε τη σημασία που θα αποκτούσε ο θαλάσσιος τουρισμός πολυτελείας και εξειδικεύτηκε σε αυτό το πεδίο.

Μια υπερπολυτελής θαλαμηγός 95 μέτρων έχει made in Greece ποιότητα-1

Ο εφοπλιστής με τους γιους του Γιάννη, δεξιά, και Βασίλη, αριστερά.

Στην καθέλκυση έδωσαν το «παρών», ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ τέλεσε αγιασμό. «Κοιτάζοντας το «O’ Pari» δεν μπορώ παρά να αισθανθώ ικανοποίηση αλλά και την υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο της ναυπήγησης πολυτελών θαλαμηγών, εδώ στην πατρίδα μας. Είναι στρατηγική δική μου και των παιδιών μου να συντηρούμε ένα τόσο ζωτικό τμήμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Πέραμα, παραβλέποντας οικονομικούς και άλλους παράγοντες, που θα μπορούσαν να μας είχαν οδηγήσει στο εξωτερικό».

«Κατάγομαι από τον προσφυγικό ελληνισμό και διδάχθηκα από μικρός ότι ο πατριωτισμός είναι η υπέρτατη αξία. Το ίδιο εμφύσησα και στους γιους μου, που επάξια συνεχίζουν το όραμά μου» είπε ο Βολιώτης εφοπλιστής με ρίζες από τον Εύξεινο Πόντο συμπληρώνοντας: «Δεν είναι μόνον ότι δίνουμε εργασία σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας αλλά και ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς τους διαφημίζει τι μπορούμε να επιτύχουμε εμείς οι Ελληνες. Οι φιλοξενούμενοι που θα βρεθούν στο κατάστρωμα του “Ο’ Pari” προέρχονται από τον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της καινοτομίας και συχνά κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους. Είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσουν την εξαιρετική, made in Greece ποιότητά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή