Επικεφαλής στο Επικρατείας ΚΚΕ η Παπαρήγα

Επικεφαλής στο Επικρατείας ΚΚΕ η Παπαρήγα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η κ. Αλέκα Παπαρήγα τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, διαψεύδοντας εκείνους που ανέμεναν ότι έπειτα από την απόσυρσή της από τη θέση του γ.γ. του κόμματος επρόκειτο να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση μετά την ολοκλήρωση της θητείας της προηγούμενης Βουλής. Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος παρουσίασε χθες τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας και στη Βοιωτία. Από το σύνολο των υποψηφίων στους συνδυασμούς σε ολόκληρη τη χώρα, το 43% εκτίθενται στη λαϊκή ετυμηγορία για πρώτη φορά, με τον κ. Κουτσούμπα να αναφέρεται σε «μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια».

Οι υπόλοιπες θέσεις

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μετά την κ. Παπαρήγα έχουν τοποθετηθεί: ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Μαργαρίτης ως συνεργαζόμενος, ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ Θοδ. Χιώνης, ο Γ. Γκικόπουλος, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ο ηθοποιός Π. Ορκόπουλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Κ. Πετρόπουλος, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Πρωτούλης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Μαιρήνη Στεφανίδη, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Μ. Παπαδόπουλος και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Λουίζα Ράζου και Ν. Σοφιανός.

Στην Α΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιες, μεταξύ άλλων οι Λιάνα Κανέλλη και Λίλα Καφαντάρη. Στη Β΄ Αθήνας, οι νυν βουλευτές του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, Θαν. Παφίλης και Σπ. Χαλβατζής, ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος και ως συνεργαζόμενη η πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Βίκυ Αράπη. Στην Α΄ Πειραιώς, μεταξύ άλλων, οι Ν. Αμπατιέλος, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ο απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Γ. Ντουνιαδάκης και η Ελπίδα Πνατελάκη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Η νυν βουλευτής κ. Διαμάντω Μανωλάκου θα είναι εκ νέου υποψήφια στη Β΄ Πειραιώς, ενώ στην Αττική θα είναι υποψήφιος ο βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε και πάλι την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, τονίζοντας ότι αυτή η ενίσχυση του κόμματος μέσα στη Βουλή θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, ο λαός, στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Αναφορικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, τόνισε ότι το 35% των υποψηφίων είναι γυναίκες, ενώ το 34,3% είναι ηλικίας από 25 έως 39 ετών και πρόσθεσε ότι σε αυτά έχουν ενταχθεί «αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στον λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης» και όχι μόνο στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και συνεργαζόμενοι μαζί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή