Είχαν στόχο αστυνομικό της Δίωξης Εκβιαστών

Είχαν στόχο αστυνομικό της Δίωξης Εκβιαστών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία ταυτότητας αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας βρέθηκαν σε χειρόγραφο σημείωμα που κατασχέθηκε στο κελί του Βασίλη Ρουμπέτη, χούλιγκαν του Ολυμπιακού, ο οποίος κρατείται ως δράστης της δολοφονίας του οπαδού του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου και φέρεται να ανήκει στη σφαίρα επιρροής των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο εν λόγω αστυνομικός έχει στοχοποιηθεί καθώς έχει στο ενεργητικό του τόσο τη σύλληψη Ρουμπέτη όσο και τη σύλληψη του Ευάγγελου Ζαμπούνη, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή. Στο ίδιο έγγραφο, που δημοσιεύει σήμερα η «Κ», υπάρχει και σφραγίδα με το ονοματεπώνυμο της ανακρίτριας που διέταξε την προφυλάκιση του χούλιγκαν του Ολυμπιακού, για τον οποίο είχαν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής και σε απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Διονύση Ντούρου, το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2010 στην Αμαλιάδα. Για την ίδια υπόθεση έχει κατηγορηθεί και ο πατέρας του. Αναφορά στο θέμα έκανε σε μία από τις καταθέσεις της η 35χρονη μάρτυρας. Συγκεκριμένα, ο Βλαστός της είχε πει ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε βάλει ένα άτομο να σκοτώσει τον Ντούρο στον Πύργο Ηλείας, καθώς και ότι ο Στεφανάκος υποστήριζε ότι ο Ντούρος ήταν ρουφιάνος της Αστυνομίας. Η ξαδέλφη του Βλαστού έκανε αναφορά και σε έκρηξη που είχε σημειωθεί σε ενεχυροδανειστήριο στην Καλαμάτα, που ανήκε στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Τάσο Μητρόπουλο και στη σύντροφό του Νένα Χρονοπούλου. Η 35χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι ο Στεφανάκος είχε δανείσει 30.000 ευρώ στον Μητρόπουλο και τη Χρονοπούλου για να ανοίξουν φαγάδικο με την επωνυμία «Βρώμικο» στον Πειραιά, αλλά τελικά εγκατέλειψαν το κατάστημα και άνοιξαν ενεχυροδανειστήριο στην Καλαμάτα, στο οποίο άγνωστοι έβαλαν βόμβα. Η μάρτυρας κάνει αναφορά και σε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του δικηγόρου Πέτρου Μαντούβαλου, που κατά τον Βλαστό είχε φάει 1 εκατ. ευρώ από τον καταδικασμένο για διακίνηση 5,5 τόνων κοκαΐνης Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή