Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο η νέα ελληνική πρόταση

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο η νέα ελληνική πρόταση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου συγκαλεί στις 11 το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής Ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Η διαμόρφωση της νέας πρότασης που θα παρουσιάσει η Αθήνα προς τους εταίρους θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση, όπως και η συνολική στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

«Το επιδιώκουμε», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, κατά την ααποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατου, όταν ρωτήθηκε εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα,

Από τους εταίρους έχει διαμηνυθεί με κατηγορηματικό τρόπο ότι τη Δευτέρα θα πρέπει να καταγράφει σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις.

Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, πιθανότατα σήμερα, στη  διάρκεια της οποίας εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν στην Αθήνα ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις από την πλευρά των εταίρων. Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασισθεί εάν η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Βρυξέλλες αύριο ή νωρίς τη Δευτέρα.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ακυρώθηκε τελικά η προγραμματισμένη για την Τρίτη ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή