Ο κ. Βούτσης κατάργησε την «Επιτροπή Αλήθειας»

Ο κ. Βούτσης κατάργησε την «Επιτροπή Αλήθειας»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίτλους τέλους σε δύο ακόμα προσωπικές πρωτοβουλίες της προκατόχου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, στις οποίες είχε προσδώσει θεσμικό χαρακτήρα μέσω της στελέχωσης επιτροπών του ελληνικού Κοινοβουλίου με μη κοινοβουλευτικά μέλη, έβαλε με προχθεσινή του απόφαση ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Με την απόφαση καταργούνται η λεγόμενη «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» και η σχετική με την «Υποστήριξη του έκτακτου κοινοβουλευτικού έργου».

Η επιτροπή για το χρέος είχε καταλήξει σε κάποιο προκαταρκτικό πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο το χρέος χαρακτηρίζεται επoνείδιστο, παράνομο, απεχθές κ.λπ., και υπήρχε –διά στόματος της κ. Κωνσταντοπούλου και του μέλους της κ. Ερίκ Τουσέν– η υπόσχεση να συνεχιστεί η έρευνα. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, η οποία κάνει ήδη χρήση σχετικής πρόνοιας του Κανονισμού της Βουλής, εξασφαλίζοντας τρία γραφεία σε κτίριο του Κοινοβουλίου επί της πλατείας Συντάγματος και δρομολογώντας προσλήψεις μετακλητών-συνεργατών της, εξέφρασε δημοσίως τη διαμαρτυρία της για την απόφαση του κ. Βούτση όσον αφορά την «Επιτροπή Αλήθειας». Εκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «μεγάλη ντροπή», για «σκοτεινές περιόδους» και παρεμπόδιση της έρευνας για το χρέος. Αντιθέτως, δεν καταγράφηκε δημοσίως διαμαρτυρία για την κατάργηση της επιτροπής για την υποστήριξη του έκτακτου κοινοβουλευτικού έργου, που η κ. Κωνσταντοπούλου είχε διατηρήσει ενεργή, ακόμα και μετά την προκήρυξη των εκλογών, το διάστημα δηλαδή που σχεδόν ούτε τακτικό κοινοβουλευτικό έργο δεν ήταν σε εξέλιξη.

60.000 ευρώ για τα διόδια

Εν τω μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι, με άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, θα δοθούν 60.000 ευρώ προκειμένου, μέσω του προϋπολογισμού της Βουλής, να καλυφθούν τα έξοδα που καταβάλλουν οι βουλευτές κατά τη διέλευσή τους από τα διόδια, για την περίοδο από τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους έως και τον Μάρτιο του 2016. Στη σχετική απόφαση δεν αναφέρεται ο αριθμός των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας που κάνει χρήση αυτού του έξτρα επιδόματος. Αντιστοίχως, ανάλογα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, επισήμως, ούτε για τα ποσά που ξοδεύονται για τις αεροπορικές μετακινήσεις των βουλευτών, που καλύπτονται επίσης από τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή