Κυρ. Μητσοτάκης: Να περισώσουμε ό,τι προφτάσουμε

Κυρ. Μητσοτάκης: Να περισώσουμε ό,τι προφτάσουμε

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει  και «ό,τι προφτάσουμε να περισώσουμε», καθώς και αυστηρή προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα «να μη διανοηθεί» να ξαναπαίξει το σενάριο του Ιουλίου του 2015, υπονοώντας ότι η Ν.Δ. θα «μποϊκοτάρει» ενδεχόμενο δημοψήφισμα, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του 2015 και ξεχάστε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος, γιατί σε έναν τέτοιο τυχοδιωκτισμό ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο ελληνικός λαός θα συμμετάσχουν», ήταν η φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ., μαζί με το επίμονο «φύγετε», προκειμένου να αναλάβει μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις απαραίτητες αλλαγές και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας. Αλλωστε, υπενθύμισε με αφορμή τις δημοσκοπήσεις, «η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι καταλυτική: σταματήστε να αγνοείτε τη λαϊκή βούληση, δεν συμφωνεί ο λαός με όσα κάνετε».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το συνολικό κλίμα παρακμής και κατάθλιψης στο οποίο έχουν περιέλθει η χώρα και η κοινωνία, ενώ, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στη β΄ αξιολόγηση, άφησε αιχμές έναντι του Ευκλ. Τσακαλώτου για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε τη χώρα. Κατηγόρησε, όμως, ευθέως τον πρωθυπουργό ότι τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι το τίμημα της «προσωπικής αναξιοπιστίας» του. Ανέδειξε τις κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση στη β΄ αξιολόγηση, αλλά και για την άρνησή της να εφαρμόσει «αλλαγές που χρειάζονται και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος»: από τις αποκρατικοποιήσεις (με αιχμή το Ελληνικό και τον ΔΕΣΦΑ) μέχρι την καθυστέρηση στην τοποθέτηση των νέων διοικήσεων των τραπεζών και την αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων. Προηγουμένως, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος και ότι έγινε «χειρότερος από τους παλιούς». «Εφαρμόζετε κομματικές διακρίσεις στο κράτος, αναβιώσατε τις προσδοκίες για ένα μεγάλο Δημόσιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα για οικοδόμηση κομματικού κράτους και δικής του διαπλοκής.

«Υπήρχε διαπλοκή, δεν την πολεμήσατε. Επιχειρήσατε συνδιαλλαγή μαζί της», είπε, ενώ, αναφερόμενος στους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση επιχείρησε να ελέγξει τα ΜΜΕ, χαρακτήρισε «πρότυπο διαπλοκής» τον διαγωνισμό Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση του ΣτΕ «χαστούκι». Μιλώντας για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων, υπενθύμισε ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχουν ευθύνες, καθώς και ότι το μόνο κόμμα που ωφελήθηκε δύο φορές από διαγραφή τραπεζικού χρέους ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποίησε την Εξεταστική για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ «ως μέσο εκφοβισμού τραπεζικών στελεχών και ΜΜΕ και ως ευκαιρία να τα βρείτε με την παλιά διαπλοκή και να δημιουργήσετε νέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή