Μητσοτάκης: «Δεν σας χαρίζουμε τη δική μας πολιτική»

Μητσοτάκης: «Δεν σας χαρίζουμε τη δική μας πολιτική»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς κάνουμε τη δική μας υπέρβαση για λόγους αρχών – είμαστε υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε το άρθρο με το οποίο γίνεται η κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής… Γιατί δεν σας χαρίζουμε μια πολιτική που πρώτοι εμείς εισηγηθήκαμε πριν από δύο χρόνια σε αυτήν εδώ την αίθουσα», ήταν η αποστροφή με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε και επισήμως τη συναίνεση της Ν.Δ. στο εν λόγω άρθρο, μια συναίνεση, έλεγαν στην Πειραιώς, που είναι συνεπής με όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήδη από την πρώτη κοινοβουλευτική θητεία του. Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κ. Τσίπρα και Καμμένου, τονίζοντας ότι την ώρα που «εντός συνόρων συζητείται ένα κακός νόμος για τις κοινωνίες, εκτός συνόρων οι κ. Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια το νατοϊκό διαβατήριο».

«Είστε επικίνδυνοι erga omnes για τα συμφέροντα της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και η πρόσκληση προς τα Σκόπια για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αναιρούν στο σύνολό της την εθνική γραμμή.

Αναφερόμενος στον «Κλεισθένη», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με τον νόμο που φέρνουν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δίνεται η δυνατότητα «σε κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη και στη Χ.Α.» να εισχωρήσουν σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε τους δήμους «πειραματόζωα μικροπολιτικών σχεδιασμών» και ότι ασκεί διακυβέρνηση «καμένης γης». Εδειξε, μάλιστα, έτοιμος και για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019, προειδοποιώντας ότι είναι μάταιες οι επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν», είπε και προσέθεσε: «Θέλετε να τις κάνετε όλες μαζί; Δοκιμάστε και θα καταλάβετε ότι η κοινωνία έχει αποφασίσει να σας τιμωρήσει με την ψήφο της και θα υπάρξει μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης. Αν το επιχειρήσετε θα τα χάσετε όλα παντού και μονομιάς».

Ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και σχολιάζοντας την όψιμη κυβερνητική επίκληση στη συναίνεση, μιλώντας για την «πιο διχαστική και πολιτικά ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος». «Εσείς θα μιλάτε για συνεργασίες; Αυτό που επιδιώκετε δεν είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αλλά θεσμοθέτηση της πολιτικής συναλλαγής», είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα, ενώ μίλησε για «κανιβαλισμό» των θεσμών και υπονόμευση της Τ.Α.

«Εμείς προτείναμε μια έντιμη και σωστή λύση, μαζί με την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής να δώσουμε τώρα τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που διαμένουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και, απευθυνόμενος προς τη συμπολίτευση, ρώτησε: «Τι φοβάστε και δεν το κάνετε; Την ψήφο των νέων που έχουν μεταναστεύσει, όπως και γενικότερα τους Ελληνες του εξωτερικού. Γιατί απαγορεύετε στους 400.000 νέους που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια το δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη δική τους ζωή; Οι Ελληνες του εξωτερικού θα δουν τις θλιβερές αντιδράσεις σας και θα θυμούνται ποιος τους στέρησε τη δυνατότητα να ψηφίζουν. Η τροπολογία της Ν.Δ. είναι έτοιμη, απλή και τεκμηριωμένη, τολμήστε και ψηφίστε την».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή