Τα λόγια είναι περιττά – και οι… εξηγήσεις

Τα λόγια είναι περιττά – και οι… εξηγήσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον παλιό καιρό, σε άλλου τύπου δεξιά ή αριστερά καθεστώτα, όταν κάποιος δεν ήταν αρεστός στην εξουσία, συχνά… εξαφανιζόταν από τις φωτογραφίες. Καμιά φορά εξαφανιζόταν και ο ίδιος, αλλά ευτυχώς είμαστε πολύ μακριά από τέτοιες πρακτικές.

Αυτό θυμήθηκα, χθες, διαβάζοντας το δελτίου Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Για να υπάρξει, όμως, νέο Δ.Σ. πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ή διακοπεί η θητεία του παλιού. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει και κάποιος σοβαρός και, προφανώς, ανακοινώσιμος λόγος. Τουλάχιστον αυτό επιβάλλει η θεσμική συμπεριφορά. Αλλά στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού δεν αναφέρεται τίποτα. Οπότε δεν θα μάθουμε τι ακριβώς έγινε με την κ. Αθηνά Χατζηπέτρου. Για ποιους λόγους οδηγήθηκε στην έξοδο από τον υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή. Για ποιους λόγους εξαναγκάστηκε να φύγει παρότι η θητεία της ταυτίστηκε με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οσο για τα μέλη του Δ.Σ., άνθρωποι που ξέρουν, αναγνωρίζουν ανάμεσά τους, επιστήμονες που γνωρίζουν τι σημαίνει πολιτιστική διαχείριση και ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό. Αναγνωρίζουν και άλλους των οποίων η ιδεολογική τοποθέτηση είναι πολύ πιο επιφυλακτική έως εχθρική απέναντι σε μια τέτοια, αναγκαία στην εποχή μας, λογική. Πρόεδρος του Δ.Σ. αναλαμβάνει η κ. Παρασκευή Σιδηροπούλου, στατιστική αναλύτρια με ειδίκευση και πολυετή εμπειρία στην οικονομική διαχείριση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι: Μιμίκα Γιαννοπούλου, δρ Αρχαιολογίας, Δήμητρα Φράγκου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του υπουργείου Οικονομικών, Παναγιώτα Σελή, δικηγόρος ΜΑ, Ελένη Ανδρίκου δρ Αρχαιολογίας, Ιωάννης Τσαμποδήμος προϊστάμενος Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΟΑ, Αλεξάνδρα Νέτου, μαθηματικός ΜΒΑ.

Για έγκαιρη υλοποίηση της νέας στρατηγικής για το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ενόψει της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων το επόμενο έτος, κάνει λόγο η ανακοίνωση. Δηλαδή μέχρι τώρα με ποιον σκοπό εργάζονταν; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή