Υποψήφιος στη δυτική Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης

Υποψήφιος στη δυτική Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος στη δυτική Αθήνα επισημοποίησε χθες το βράδυ από κομματική εκδήλωση στο Ιλιον –παρουσία του Γ. Πατούλη– ο Κυρ. Μητσοτάκης, θέτοντας ως στοίχημα να βαφτεί γαλάζιος «και ο χάρτης της δυτικής Αθήνας» το βράδυ των εκλογών. Ταυτόχρονα, έκανε νέα ανοίγματα καλώντας σε συστράτευση «παλαιούς φίλους», αλλά και όσους τώρα στρέφονται στη Ν.Δ., ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην «ανερμάτιστη» κυβέρνηση και στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, «μας φόρτωσε με 100 δισ. μέτρα για να φέρει 1 δισ. τώρα εν είδει αντιδώρου».

«Η καρδιά της Ν.Δ. χτυπά πιο δυνατά εδώ στα δυτικά», σημείωσε, ανακοινώνοντας την απόφασή του να κατέλθει στον δυτικό τομέα της Αθήνας –η οποία σηματοδοτεί και το άνοιγμα της Ν.Δ. σε λαϊκές συνοικίες– ενώ απηύθυνε το μήνυμα ότι «θα χρειαστεί μεγάλη συστράτευση παλιών και νέων δυνάμεων –παλαιών φίλων της Ν.Δ. αλλά και νέων που έρχονται για πρώτη φορά– για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά». Μιλώντας για όσους θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι πλάι στους παλαιότερους, είπε ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο η Ν.Δ. να είναι πρώτη δύναμη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά «και ο χάρτης της δυτ. Αθήνας να έχει βαφτεί έπειτα από πολύ καιρό μπλε», όπως και ο Γ. Πατούλης (σ.σ. ήταν παρών) να κερδίσει την Περιφέρεια. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η οικονομία, η Υγεία, η Παιδεία και η ασφάλεια, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Σκοπιανό, σημειώνοντας ότι επί της σημερινής κυβέρνησης «πηγαίνουμε προς τα πίσω και στα εθνικά θέματα». Αναφερόμενος δε στις επίμαχες δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ, θύμισε ότι η Ν.Δ. προειδοποίησε για τα αρνητικά «τετελεσμένα» της συμφωνίας των Πρεσπών και δη για την «εκχώρηση» της μακεδονικής γλώσσας και ότι για τη στάση της τη χαρακτήρισαν «ακροδεξιά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης σε όσα είχε πει πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον για «θράσος» ότι δεν τον φυλάσσουν τα ΜΑΤ και χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη χθεσινή πορεία των ΑμεΑ που δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το Μαξίμου. «Στην πορεία δεν ήταν κουκουλοφόροι, αλλά βρήκαν την Ηρώδου Αττικού κλειστή από κλούβες. Αυτός είναι ο υποκριτής Αλ. Τσίπρας». Η επισήμανση δεν ήταν τυχαία, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ., εμμέσως πλην σαφώς, ήθελε να τονίσει το κοντράστ με τις επισκέψεις που κάνει ο ίδιος σε συνοικίες της Αθήνας, αλλά και σε ειδικές ομάδες, όπως σχολίαζαν από την Πειραιώς, «χωρίς κλούβες και όχι όπως ο πρωθυπουργός που επιλέγει τα μέρη τα οποία επισκέπτεται με κριτήριο το ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα ΑμεΑ, επισκέφθηκε τον σύλλογο «Αλμα» και τη δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη, στο Παλ. Φάληρο, όπου λειτουργούν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αυτισμό. «Σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Θέλουμε να φύγουμε από μια επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας και να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών, σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή