Aισιόδοξα μηνύματα το 2018

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλά  τη γαλανόλευκη σημαία κράτησαν και το 2018 οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες. Τη χρονιά που σε λίγες ώρες περνάει στην Ιστορία σηματοδότησαν ολυμπιακές προκρίσεις και διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις. Η νέα γενιά έστειλε αισιόδοξα μηνύματα και το 2019 αναμένεται με αισιόδοξο ενδιαφέρον.

Οι πρώτες ολυμπιακές προκρίσεις για τη χώρα μας ήρθαν από την ιστιοπλοΐα. Οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου (470), Βασιλεία Καραχάλιου (λέιζερ ράντιαλ) και ο Βύρων Κοκκαλάνης έφεραν στην Ελλάδα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αρχους (Δανία) «εισιτήρια» για το Τόκιο.

Το «χρυσό» κορίτσι

Χωρίς το άγχος της διεκδίκησης μιας θέσης για τους Ολυμπιακούς της Ιαπωνίας θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η Αννα Κορακάκη. Το «χρυσό» κορίτσι της σκοποβολής πρώτευσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, αναδείχθηκε «χρυσή» Μεσογειονίκης και πέτυχε και παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι. Με τον αδελφό της, τον Διονύση, έγιναν τα πρώτα αδέλφια που κατέκτησαν μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο στο μεικτό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού.

Ανίκητος ήταν και το 2018 ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης των κρίκων αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης και κανένας από τους αντιπάλους του δεν κατάφερε να τον απειλήσει.

Στην κορυφή του παγκόσμιου στίβου παρέμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η επικοντίστρια ήρθε πρώτη στην Ευρώπη στον ανοικτό και τρίτη στον κόσμο στον κλειστό. Ο στίβος, όμως, ήταν το άθλημα που έφερε τις περισσότερες διακρίσεις στη χώρα μας. Η Βούλα Παπαχρήστου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν και ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη στο μήκος. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό βάθρο στο επί κοντώ και η Μαρία Μπελιμπασάκη έβαλε στη συλλογή της το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο στα 400 μ.

Ο «γερόλυκος» Δημήτρης Τσιάμης ήρθε τρίτος (τριπλούν) στο Ευρωπαϊκό. Ο ελληνικός στίβος απέκτησε αυτή τη χρονιά και δύο ολυμπιονίκες στην κατηγορία των νέων. Η Ελίνα Τζένγκο (χρυσό στον ακοντισμό) και η Ολγα Φιάσκα (χάλκινο στο βάδην) ξεχώρισαν στη διοργάνωση της Αργεντινής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη χρονιά που οδεύει προς τη δύση της οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου βελτίωσαν τα πανελλήνια ρεκόρ σε πολλές κατηγορίες, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε παγκόσμιο στο επί κοντώ εφήβων (5,78) για να ανεβάσει αργότερα το πανελλήνιο στα 5,80.

Ας δούμε όμως και ποιοι άλλοι αθλητές και αθλήτριες ξεχώρισαν:

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Οι Γιάννης Μαρόκος και Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν ασημένια μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανδρών και νέων -23 και χρυσό στο Ευρωπαϊκό -23 στην ελαφρών βαρών δίκωπο. Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου ήρθαν πρώτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων, στους Ολυμπιακούς Νέων και στα Ευρωπαϊκά νέων -23 και νεανίδων στη δίκωπο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήρθε δεύτερος στα 50 μ. ελεύθ. στο Ευρωπαϊκό και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στους Μεσογειακούς στα 50 μ. ελεύθ. και 50 μ. πετ. Ο Χρήστος Αποστόλου ήταν 3ος στο Ευρωπαϊκό (100 μ. υπτ.), και συνέλεξε ένα χρυσό και δύο χάλκινα από τους Μεσογειακούς (100, 50 και 200 μ. ύπτ.).

ΤΕΝΙΣ: Η χρονιά που φεύγει βρήκε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης και τη Μαρία Σάκκαρη στην 41η.

ΚΑΡΑΤΕ: Η Ελένη Χατζηλιάδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στα +68 κ.

ΠΟΛΟ: Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών και στις γυναίκες Κυπελλούχος στο Τσάλεντζ Καπ. Η εθνική γυναικών ήρθε δεύτερη στην Ευρώπη και τρίτη στους Μεσογειακούς. Οι άνδρες κατέκτησαν το ασημένιο στους Μεσογειακούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή