Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Πρόκριση στον τελικό για Φιλιππίδη, Καραλή

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Πρόκριση στον τελικό για Φιλιππίδη, Καραλή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καλές εμφανίσεις συνεχίζονται για τους Έλληνες αθλητές που παίρνουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Από τους βραδινούς προκριματικούς, προκρίσεις για αυριανό τελικό στο επί κοντώ (20.10) κατέκτησαν οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν δύο επικοντιστές μας σε τελικό αντίστοιχης διοργάνωσης.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα 5,35, και συνέχισε στα 5,50. Αυτό το ύψος  το πέρασε με την πρώτη και ο Εμμανουήλ Καραλή. Και οι δύο αθλητές μας συνέχισαν επιτυχώς στα 5,60. Τα 5,70 ο νεαρός «Μανόλο» τα κατέκτησε στο πρώτο άλμα. Αντίθετα σε αυτό το ύψος  Φιλιππίδης είχε αποτυχημένες προσπάθειες, αλλά τα 5,60 του έδωσαν το «εισιτήριο» για ακόμη έναν τελικό. Ο πρωταθλητής μας μετέχει για έκτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ ο 20χρονος Καραλής είναι το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής. 

Στον τελικό προκρίθηκαν και οι Λίσεκ (Πολωνία), Λίτα Μπάεχρεν (Γερμανία), Γκορόκχοβ (Ρώσος αγωνίζεται ως ανεξάρτητος), Στέτσχι (Ιταλία), Γκούτορμσεν (Νορβηγία), Σβαρντ (Σουηδία) και Βοζιεκόφσκι (Πολωνία).

Η Τατιάνα Γκούσιν με καλύτερη προσπάθεια στα 1,85 πλασαρίστηκε στην 11η θέση στο άλμα εις ύψος.

Στον τελικό της σφαιροβολίας ο Νικόλας Σκαρβέλης με καλύτερη βολή στα 20,13 πλασαρίστηκε στην 8η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μίχαλ Χάρατικ (Πολωνία) με 21,65 (καλύτερη εφετινή επίδοση στην Ευρώπη), το ασημένιο ο Ντέιβιντ Στορλ (Γερμανία) με και το χάλκινο ο Τόμας Στάνεκ (Τσεχία) με 21,25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή