Η ιστιοπλοΐα αποκτά το δικό της Παγκόσμιο Κύπελλο

Η ιστιοπλοΐα αποκτά το δικό της Παγκόσμιο Κύπελλο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα εποχή θα σηματοδοτήσει για την αγωνιστική ιστιοπλοΐα η ανακοίνωση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος «Star Sailors Gold Cup», η οποία θα είναι παρόμοια με αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Στην πόλη όπου χτυπάει η «καρδιά» των Ολυμπιακών Αγώνων, τη Λωζάννη, οι διοργανωτές παρουσίασαν τις πρώτες 22 εθνικές ομάδες. Ανάμεσα σε αυτές και η χώρα μας, χάρη στη «χρυσή» ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία, βάσει των επιτυχιών της, συγκαταλέγεται στα παγκόσμια «αστέρια» του αθλήματος. Η διοργάνωση θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στην Ελβετία. Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2021. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 11 ιστιοπλόους. Τους πέντε θα τους επιλέγει ο κυβερνήτης, οι άλλοι πέντε θα προκύπτουν από την παγκόσμια κατάταξη των ολυμπιακών και όχι μόνο κατηγοριών και όλοι θα είναι υπήκοοι της ίδιας χώρας.

«Θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα ώστε ιστιοπλόοι της να αγωνιστούν στον ίδιο στίβο με κορυφαίες ομάδες από άλλες χώρες. Με ελεγχόμενο προϋπολογισμό θα μπορέσουν να κάνουν επαγγελματικό αθλητισμό», δήλωσε στην «Κ» η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης, μέλος του πληρώματος, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία και ειδικά για τη νέα γενιά της χώρας μας ώστε να μπει περισσότερο στον χώρο της ιστιοπλοΐας».

Οι διοργανωτές θα παρέχουν στους αθλητές τα σκάφη, τα οποία θα είναι 47 πόδια (SSL 47) και θα αποτελούν μία βελτιωμένη έκδοση της κατηγορίας RC44. Οι εκπρόσωποι της Λίγκας φιλοδοξούν να φέρουν πιο κοντά στο κοινό το άθλημα. Οπως και στο ποδόσφαιρο, οι εθνικές ομάδες θα μπορούν να πωλούν αθλητικές στολές με τα ονόματα των «αστέρων» τους, οι φωτογραφίες των ιστιοπλόων θα υπάρχουν σε παιδικά παιχνίδια κ.ά. Χθες στη Λωζάννη παρουσιάστηκαν οι πρώτες χώρες (παρέστησαν 18: Ελλάδα, Βραζιλία, Καναδάς, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή