Πόλο γυναικών: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας

Πόλο γυναικών: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Άλκηστη Αβραμίδου σε εκπληκτική ημέρα ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένης με 8-7 στον ελληνικό «εμφύλιο» και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό (20/4) της Ευρωλίγκας πόλο των γυναικών, που διεξάγεται στην Ισπανία. Οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού (Πάντοβα – Σαμπαντέλ).

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θα πρόσφεραν στους θεατές έναν ημιτελικό αντάξιο της ιστορίας τους.  Η Βουλιαγμένη πήρε προβάδισμα, έπειτα από γκολ της Χαραλαμπίδη στην κόντρα. Οι «ερυθρόλευκες» «απάντησαν» γρήγορα με την Ασημάκη, αλλά ο ΝΟΒ και πάλι με την Χαραλαμπίδη πέρασε μπροστά, με την Τσουκαλά να ισοφαρίζει σε 2-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο, η Χυδηριώτη έβαλε και πάλι μπροστά τον ΝΟΒ με 3-2 για να ισοφαρίσει η  Ελευθερία Πλευρίτου, ύστερα από λάθος της αμυντικής γραμμής της Βουλιαγμένης.  Η ομάδα του Λαιμού πέρασε στη θέση του «οδηγού» με τη Διαμαντοπούλου για να ισοφαρίσει η Φιλιώ Μανωλιουδάκη πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Η εικόνα ήταν ανάλογη και στα επόμενα δύο οκτάλεπτα με τις αθλήτριες των συλλόγων να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-6. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο του ημιτελικού η Αβραμίδου με το τέταρτο συνεχόμενο τέρμα έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στις «Πειραιώτισσες» (8-6). Η Τζόνσον απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε η Ελευθερία Πλευρίτου. Η Ξενάκη μείωσε σε 8-7, ωστόσο στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι με το σύνολο του Χάρη Παυλίδη να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό της Ευρωλίγκα.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1

ΝΟ Βουλιαγμένης (Α. Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη2, Χυδηριώτη3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη1, Νίνου Ειρ, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου1, Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη

Ολυμπιακός (Χ. Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ.1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη1, Αβραμίδου4, Ασημάκη1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Τσουκαλά1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή