Ποδόσφαιρο: Τελικός; Τελικώς στη… ζούγκλα

Ποδόσφαιρο: Τελικός; Τελικώς στη… ζούγκλα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει πάλι μία από τις… ομορφότερες στιγμές της ιστορίας του. Μόλις μία εβδομάδα πριν από τον τελικό Κυπέλλου, είναι σε εκκρεμότητα το πού και αν θα διεξαχθεί με κόσμο ή όχι.

Το εκπληκτικό είναι πως οι ομάδες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θέλουν να υπάρξουν οπαδοί στις εξέδρες. Το ίδιο και η διοργανώτρια ΕΠΟ. Εκείνη που φοβάται τη συνύπαρξη των φίλων των αντιπάλων είναι η κυβέρνηση.

Μάλιστα! Το κράτος παραδέχεται πως είναι ανίκανο να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή ενός παιχνιδιού, το οποίο σε όλες τις πολιτισμένες ποδοσφαιρικά χώρες θεωρείται γιορτή. Στην Ελλάδα το κατάντησαν αιτία πολέμου.

Φυσικά, μερίδιο μεγάλης ευθύνης γι’ αυτό φέρουν και οι διοικήσεις όλων των ΠΑΕ, που εδώ και πολλά χρόνια έχουν δημιουργήσει «στρατούς» με τους οργανωμένους οπαδούς. Του οποίους χρησιμοποιούν τα αφεντικά τους, για να περνούν τα «θέλω» τους προς τα έξω.

Οπως ακριβώς χρησιμοποιούν και τα ελεγχόμενα από αυτούς αθλητικά ΜΜΕ, για να προβάλλουν τις απαιτήσεις τους, που πάντα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά είτε πολιτικά.

Τώρα που η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, αντί να επιχειρηθεί από όλες τις πλευρές σταδιακά να εξαλειφθούν μέσα από τους κόλπους των συνδέσμων όσα κακοποιά στοιχεία έχουν παρεισφρήσει, αποκλείονται όλοι οι φίλαθλοι, από το να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι. Ετσι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Είναι η εύκολη λύση για κάθε υπουργό να αποφασίσει να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών. Ο οποίος μάλιστα, μετά τον αγώνα, θα… κοκορευτεί πως πέτυχε να γίνει ένα άψογο παιχνίδι, χωρίς παρατράγουδα και βιαιότητες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή