ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser Radial στη χώρα μας

Και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser Radial στη χώρα μας

Τον χώρο που της αναλογεί στο παγκόσμιο χάρτη της ιστιοπλοΐας διεκδικεί σιγά σιγά η χώρα μας. Έτσι, μετά τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Finn, που θα αρχίσει στις 13 Μαΐου στα νερά του Σαρωνικού, σειρά θα πάρει το όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Laser Radial νέων, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές, θα θυμίζει ένα περισσότερο παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 35 χώρες.

Η διοργάνωση έχει ανατεθεί στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου και θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα που έχουν φέρει οι αθλητές του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποτέλεσαν τη βασική αιτία για να ανατεθεί στον ΝΟΚ αυτή η διοργάνωση που, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές, θα έχει χαρακτήρα παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Οι ιστιοδρομίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Laser Radial θα πραγματοποιηθούν και αυτές στα νερά του Σαρωνικού και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου. Μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Αυστρία, Ουγγαρία, Μονακό, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Αυστραλία, Χιλή, Καναδά, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ν. Αφρική, ΗΠΑ και Παρθένοι Νήσοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου ιδρύθηκε το 1947 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα Ναυταθλητικά Σωματεία της χώρας μας. Οι αθλητές του έχουν διακριθεί σε ολυμπιακές διοργανώσεις, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δραστηριοποιείται σε ιστιοπλοΐα, πόλο και κολύμβηση, και έχει στα τμήματά του περισσότερους από 350 νεαρούς αθλητές. Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα για την πρόκριση αθλητών στις εθνικές ομάδες Optimist και Laser 4,7, ο Όμιλος αναδείχθηκε πρωταθλητής της Περιφέρειας Αθηνών με τους αθλητές του να κατακτούν 14 θέσεις στην κλάση των Optimist και πέντε θέσεις στην κλάση των Laser 4,7. Επτά από τους αθλητές του ΝΟΚ προκρίθηκαν στις εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα των κατηγοριών τους. Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4,7 που διεξήχθη στη Σύρο ο Όμιλος αναδείχθηκε για άλλη μία φορά πρωταθλητής όμιλος. Διακρίσεις όμως υπάρχουν και στην κολύμβηση, με επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο.