Προτάθηκε για «Αθάνατος» ο Σπύρος Καπράλος

Προτάθηκε για «Αθάνατος» ο Σπύρος Καπράλος

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σπύρος Καπράλος πήρε το «πράσινο φως» από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και στην 134η Σύνοδο που θα διεξαχθεί στη Λωζάνη (24 έως 26/6) η χώρα μας θα αποκτήσει εκπρόσωπο στην ανώτατη ηγεσία του Ολυμπιακού Κινήματος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προτάθηκε ως προσωπικότητα, κάτι που δείχνει την εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπό του οι διεθνείς αθλητικοί κύκλοι. Υπήρξε παλαιός αθλητής των εθνικών ομάδων κολύμβησης και του πόλο γεγονός που έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο ως προς την απόφαση των ανθρώπων της ΔΟΕ. Ο κ. Καπράλος αγωνίστηκε με το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 και του 1984.

Η επικύρωση της επιλογής του κ. Καπράλου θα γίνει στην επόμενη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις 26 Ιουνίου στη Λωζάνη και έτσι θα καλυφθεί η θέση που παρέμενε κενή από την 1η Ιανουαρίου 2016, ύστερα από την αποχώρηση του Λάμπη Νικολάου λόγω ηλικίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και τον Πρόεδρό της Τόμας Μπαχ, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση. Η ΔΟΕ θ’ αποκτήσει ξανά μέλος στην Ελλάδα, μετά από 3,5 χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου, ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για την καλλιέργεια και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στην Ελλάδα. Επίσης θα συνεχίσω τις εντατικές προσπάθειες προς όφελος των αθλητών και των αθλητριών μας, που γνωρίζω πόσο μεγάλες θυσίες κάνουν καθημερινά, για να φέρουν διακρίσεις και να κάνουν υπερήφανους, όλους τους Έλληνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ είναι μεταξύ των 10 ατόμων που προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόταση για τον κ. Καπράλο ήταν ομόφωνη. «Τα μέλη της ΔΟΕ είναι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις χώρες τους για την προώθηση του Ολυμπισμού και των αξιών του. Τα 10 μέλη που προτείνονται στη Σύνοδο της ΔΟΕ έχουν διαφορετικές προελεύσεις αλλά όλα έχουν μεγάλο πάθος και γνώση για το Ολυμπιακό και το αθλητικό κίνημα, γεγονός που θα βοηθήσει την αποστολή τους και θα ωφελήσει ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα», τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Ο Σπύρος Καπράλος ως αθλητής συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984, ενώ υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1974. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2009 έως σήμερα. Επίσης είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Mέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και Μέλος της Επιτροπής Αθλητικών Διοργανώσεων της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή