«Χρυσή» ξανά η Κορακάκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρυσές» βολές έριξε για ακόμη μία φορά η Αννα Κορακάκη. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής πρώτευσε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., στο Παγκόσμιο Κύπελλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μόναχο. Αυτό, όμως, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η «χρυσή» ολυμπιονίκης δείχνει απίστευτη σταθερότητα στις επιδόσεις της, και στους περισσότερους διεθνείς αγώνες προκρίνεται σε τελικούς και είναι ανάμεσα στις κορυφαίες.

Στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μ., στο Μόναχο, η πρωταθλήτρια πήρε το «εισιτήριο» ως τέταρτη, ενώ στους προκριματικούς είχε δει την Ολένα Κόστεβιτς (Ουκρανία) να της ισοφαρίζει το παγκόσμιο ρεκόρ (587-30χ). Αυτό, όμως, δεν την πτόησε. «Ο αγώνας είχε διακυμάνσεις. Ξεκίνησε καλά, κάποια στιγμή έπεσαν οι επιδόσεις της, και την έβγαλα έξω. Μιλήσαμε, μπήκε μέσα και συνέχισε περίφημα. Οταν είδα ότι πήγε και πάλι να πέσει, την ξαναφώναξα. Ηταν πιεσμένη γιατί δεν είχε πάει καλά στο πιστόλι 25 μ. Από αγωνιστικής άποψης βρισκόταν σε πολύ καλή ημέρα αλλά δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη σκέψη της, αλλά τα κατάφερε», δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας της.

Στον τελικό το «χρυσό» κορίτσι πρώτευσε με 241,4, με δεύτερη την Κιάν Γουέι από την Κίνα (239,6) και τρίτη την Κιμ Μινγιούνγκ από τη Ν. Κορέα (220,8). Η Ουκρανή, η οποία ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ, πλασαρίστηκε στην 5η θέση (178,6).

«Πολλά μεγάλα ονόματα της σκοποβολής έμειναν εκτός τελικού. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Στους τελικούς η Αννα έχει το σθένος και μπορεί να γυρίσει έναν αγώνα», υπογράμμισε ο κ. Κορακάκης, ενώ όταν τον ρωτήσαμε για την απόδοση της πρωταθλήτριας στο 25άρι πιστόλι, όπου δεν προκρίθηκε στον τελικό, μας είπε: «Στις βολές ακριβείας είχε πάει πολύ καλά. Οταν πήγε να μπει για τις βολές ταχείας μου είπε φοβάμαι μήπως δεν ρίξω καλά. Ηταν η πρώτη φορά που μου είπε κάτι τέτοιο. Είχε πίεση και όταν μπαίνει στο μυαλό ο φόβος δύσκολα μπορεί να φύγει από αυτό. Θετικό είναι ότι όλο αυτό το διάστημα έχει απίστευτα σταθερές επιδόσεις. Σε κάθε παγκόσμιο μπαίνουμε σε τελικό και, συνήθως, παίρνει μετάλλιο».

Η Αννα Κορακακη θα ολοκληρώσει την αγωνιστική παρουσία της στο Μόναχο με τη συμμετοχή της στο μεικτό όπου θα αγωνιστεί μαζί με τον αδελφό της Διονύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή