ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Eξαιρετικές επιδόσεις στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας

exairetikes-epidoseis-sto-mitingk-almaton-tis-kallitheas-2320792

Στη δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ θα παραπέμψει το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας την καταγγελία του Εμμανουήλ Καραλή κατά του Δημήτρη Κυτέα. Ο πρωταθλητής, χθες, πήρε μέρος στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, αλλά έμεινε μακριά από τις συνηθισμένες επιδόσεις του σαφώς επηρεασμένος από την υπόθεση. Η καταγγελία του νεαρού επικοντιστή αφορά ρατσιστική συμπεριφορά. Στο πλευρό του έχουν βρεθεί κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας.

Στο διεθνές μίτινγκ αλμάτων που διεξήχθη στην Καλλιθέα ο Εμμανουήλ Καραλής είχε δύο άκυρα άλματα στα 5,35 και ένα στα 5,45. Πρώτευσε ο Γάλλος Τιμπότ Κολέ με 5,61.

Ο Αντώνης Μέρλος με άλμα στα 2,18 εξασφάλισε την πρόκριση για το ευρωπαϊκό -23 ετών (11-14/7, Γκέβλε). Στο μήκος ξεχώρισε η Βούλα Παπαχρήστου με 6,48. Δεύτερη ήρθε η Λίλη Αλεξούλε με 6,38. Την τριάδα «έκλεισε» η Ελένη Κουτσαλιάρη (6,20).

Σε άριστη κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια πέρασε πάνω από το 1,88 μ., βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ, και είχε καλές προσπάθειες στο 1,90 μ, αλλά έμεινε 2η. Ο επόμενος αγώνας της θα είναι την προσεχή Τετάρτη (12/5) στη Φιλοθέη. Νικήτρια ήταν η Αννα Σίμιτς με 1,90 μ. και τρίτη η Παναγιώτα Δόση με 1,82 μ.

Θετικά δείγματα έδειξε η Ελένη Πόλακ, που βελτίωσε το εφετινό της ρεκόρ. Ανέβηκε πάνω από τα 4,41 στο επί κοντώ και δοκίμασε να υπερβεί τα 4,51 αλλά δεν τα κατάφερε. Στις 8 Ιουνίου θα αγωνιστεί στο Σόποτ.

Σταθερά ανοδικές είναι οι επιδόσεις της Σπυριδούλας Καρύδη. Η 18χρονη πρώτευσε στο τριπλούν (13,61), και βρίσκεται πολύ κοντά για να… οικειοποιηθεί το πανελλήνιο ρεκόρ -20 ετών, το οποίο είναι 13,86 και το έχει πετύχει η Βούλα Παπαχρήστου το 2008. «Δουλεύουμε μεθοδικά με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -20 ετών. Θα αγωνιστώ στο τριπλούν, στο οποίο θα διεκδικήσω τη διάκριση», δήλωσε η αθλήτρια.

Στο μήκος των ανδρών νίκησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7,78 μ.