Πυγμαχία: οριστικά υπό τη σκέπη της ΔΟΕ στο Τόκιο

Πυγμαχία: οριστικά υπό τη σκέπη της ΔΟΕ στο Τόκιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ) δεν θα αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως η ανώτερη αρχή του αθλήματος. Ως άθλημα, όμως, θα συνεχίσει να περιλαμβάνεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα, και τη διαδικασία τόσο των προκρίσεων όσο και τη διεξαγωγή των αγώνων στην Ιαπωνία θα αναλάβουν οι άνθρωποι της ΔΟΕ.

Στόχος της ηγεσίας του παγκόσμιου αθλητισμού είναι να μην τιμωρηθούν οι αθλητές για τα λάθη των παραγόντων. Ετσι, οι εθνικές ομοσπονδίες θα συνεχίσουν να έχουν εκπροσώπους στις ολυμπιακές επιτροπές των χωρών τους και οι πυγμάχοι θα αγωνιστούν στην Ιαπωνία.

Ολα ξεκίνησαν από τον πρώην πρόεδρο της ΑΙΒΑ Γκαφούρ Ρακχίμοβ, ο οποίος κατηγορείται ότι σχετίζεται με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης Νέναντ Λάλοβιτς ηγήθηκε, εκ μέρους της ΔΟΕ, έρευνας,, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι η συνεργασία με την ΑΙΒΑ «εγκυμονεί σοβαρούς οικονομικούς και νομικούς κινδύνους για τη ΔΟΕ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λάλοβιτς στην «Κ», υπάρχουν υποψίες ότι ο Γκαφούρ Ρακχίμοβ εξακολουθεί να έχει βασικό ρόλο στις αποφάσεις της διοίκησης της ΑΙΒΑ. «Φοβόμαστε ότι ο Ρακχίμοβ ενδέχεται να ακόμα ηγετικό ρόλο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας. Αυτή τη φορά από τα παρασκήνια», μας είπε ο Σέρβος «αθάνατος» κατά τη διάρκεια της 134ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που διεξήχθη στη Λωζάννη.

Ενα άλλο ζήτημα που απασχολεί τη ΔΟΕ είναι οι στημένοι αγώνες. «Ολοι μας ανησυχούμε για τη διαιτησία. Κινδυνεύει να χαθεί η εμπιστοσύνη προς το άθλημα», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνόδου ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή