Εκτός Γουίμπλεντον από τον Φαμπιάνο ο Τσιτσιπάς

Εκτός Γουίμπλεντον από τον Φαμπιάνο ο Τσιτσιπάς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Γουίμπλεντον. Ο τενίστας μας ηττήθηκε από τον Τόμας Φαμπιάνο με 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8), 6-3, αποκλείστηκε και αποτέλεσε τη μία από τις εκπλήξεις του πρώτου γύρου. Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 7-6, 6-3 σετ την Μπερνάντα Πέρα και προκρίθηκε στις «64».

Ο Ελληνας πρωταθλητής από τα πρώτα λεπτά έδειξε ότι δεν βρισκόταν σε καλή ημέρα, παρόλο που η επιφάνεια από χορτάρι θεωρείται η αγαπημένη του. Ομως, για να… παραδοθεί χρειάστηκε να φτάσει τον αγώνα μέχρι τα πέντε σετ. Ο Φαμπιάνο (89ος στην παγκόσμια κατάταξη) έκανε ίσως την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή του, πίεσε τον τενίστα μας και για πρώτη φορά νίκησε αθλητή που βρίσκεται μέσα στους δέκα καλύτερους του κόσμου. Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε 88 λεπτά για να νικήσει την Μπερνάντα Πέρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ από το επιθετικό παιχνίδι της Αμερικανίδας. Η Πέρα προηγήθηκε με 2-1, αλλά η Μαρία ισοφάρισε και, έστω και δύσκολα, πήρε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της. Βρέθηκε μπροστά με 4-0 και, παρά τα αβίαστα λάθη που έκανε στο τέλος της αναμέτρησης, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάριε Μπούζκοβα. Η 20χρονη Τσέχα (115η στον κόσμο) απέκλεισε με 6-3, 6-3 τη Γερμανίδα Μόνα Μπαρτέλ.

Η άλλη έκπληξη της χθεσινής ημέρας ήταν ο αποκλεισμός του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 6 στο ταμπλό) από τον Τζίρι Βέσελι. Ο Τσέχος επικράτησε του 22χρονου Γερμανού με 4-6, 6-3, 6-2, 7-5. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Φίλιπ Κολσράιμπερ με 6-3, 7-5, 6-3. Σήμερα θα αρχίσει την προσπάθειά του στο τελευταίο τουρνουά γκραν σλαμ της καριέρας του ο Μάρκος Παγδατής. Αντίπαλός του θα είναι ο Μπρέινταν Σκνουρ από τον Καναδά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή