Μπάσκετ: Απογοήτευσαν οι έφηβοι

Μπάσκετ: Απογοήτευσαν οι έφηβοι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέληση των παικτών της Εθνικής Εφήβων δεν συνδυάστηκε με τις δυνατότητές τους, που ωχριούσαν έναντι των Γάλλων, και όπως έδειξε η ελληνική ομάδα από τους τρεις πρώτους αγώνες στο Παγκόσμιο U19, στο Ηράκλειο, η αισιοδοξία για πορεία διάκρισης ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Η Εθνική γνώρισε βαριά ήττα από τη Γαλλία (77-46) και αποκλείσθηκε στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να παίξει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 8-16. Η συγκεκριμένη ομάδα δεν διέθετε κανένα δυνατό χαρακτηριστικό σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ήταν αδύναμη στην αμυντική προσπάθειά της και αναλώθηκε σε πολλά σουτ τριών πόντων (15% έναντι 34% των Γάλλων), φανερώνοντας και σημάδια απειθαρχίας από την προπονητική καθοδήγηση. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα κέρδος από την παρουσία της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο και το ζητούμενο είναι αν στο εγγύς μέλλον κάποιοι παίκτες καταφέρουν να ξεχωρίσουν.

Η Γαλλία είχε κορυφαίους σκόρερ τους Νιασέ (13 π.) και Μπαμπτίστ (12 π.), ενώ από την Εθνική, μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Σωτηρίου (12), ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της επιθετικής δυσπραγίας.

• Στην Αθήνα βρίσκεται ο εκπρόσωπος του Γιάνις Στρέλνιεκς για να διαπραγματευθεί κατ’ ιδίαν με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού την πρόταση μεταγραφής του Λετονού γκαρντ, αν και οι ετήσιες απαιτήσεις του, που φτάνουν σε πάγιο ενός εκατομμυρίου ευρώ, κρίνονται ως ιδιαίτερα υψηλές από τους «πράσινους». Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι για διετές συμβόλαιο και επέκταση σε τρίτο χρόνο συνεργασίας και συνολικό ποσό 1,8 εκατομμυρίου.

• Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης δεν έμεινε περισσότερο από μία ημέρα ελεύθερος φεύγοντας από τον Προμηθέα και ανακοινώθηκε ως παίκτης του Ηφαίστου Λήμνου για τα δύο επόμενα χρόνια. Στην Πάτρα, και αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Προμηθέα, θα συνεχίσει τη θητεία του ο Αμερικανός Λάνγκστον Χολ, ενώ ο Ιωνικός ανακοίνωσε τον πρώτο ξένο παίκτη, που είναι ο Τζαμάλ Τζόουνς, ο οποίος προέρχεται από τον ΠΑΟΚ, στον οποίο έπαιξε στο περυσινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 25χρονου σέντερ Δημήτρη Κακλαμανάκη, που ήταν παίκτης του Λαυρίου μέχρι και την περυσινή περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή