ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αίολος άφησε τα μελτέμια για το «Ράλλυ Αιγαίου»

Ο Αίολος άφησε τα μελτέμια για το «Ράλλυ Αιγαίου»

Τα μελτέμια, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα νησιά του Αιγαίου και με το Ράλλυ του, ύστερα από απουσία ενός έτους έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στην ιστορική διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης. Από την εκκίνηση του «56ου Ράλλυ Αιγαίου, την οποία έδωσε το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος από τη γέφυρα της πυραυλακάτου «Ξένος», ο βοριάς φούσκωσε τα πανιά και οι αγωνιζόμενοι έδειξαν ότι οι «ναυμαχίες» για τη διεκδίκηση των τροπαίων θα είναι έντονες.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 18.00 και ο θαλάσσιος στίβος θύμιζε ιστιοπλοϊκή γιορτή. Παλαιοί αθλητές με τις οικογένειές τους, φίλοι της ιστιοπλοΐας και νεαροί αθλητές είχαν έρθει με τα σκάφη τους να παρακολουθήσουν την εκκίνηση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο ζωντανός – θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης, με τα πολλά Ράλλυ στο βιογραφικό του, ο οποίος θέλησε να βρεθεί και πάλι κοντά στο αγαπημένο του άθλημα.

Τα 19 ιστιοφόρα ξεκίνησαν όρτσα για την πρώτη σημαδούρα και από την πρώτη στιγμή οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα μικρό δείγμα για το τι θα επακολουθήσει. Τα δύο μεγάλα σκάφη, το Bullet – Encode με τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη στο τιμόνι, και το «Optimum 3» με τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο άρχισαν να μονομαχούν από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα έως ότου χάθηκαν στον ορίζοντα του Σαρωνικού. Τα μικρότερα σκάφη, παρά τη μη ευνοϊκή γωνία του ανέμου, μετά τη σημαδούρα Νο2 άνοιξαν τα μπαλόνια τους προσπαθώντας να μείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πρωτοπόρους.

Ο Αίολος άφησε τα μελτέμια για το «Ράλλυ Αιγαίου»-1
(Πηγή φωτογραφίας:Σπύρος Παπαδάτος)

Οι νυχτερινές πλεύσεις αναμένεται να κρίνουν το νικητή της πρώτης ιστιοδρομίας στην «πόρτα» της Σίφνου, αλλά, γενικότερα, τα «παιχνίδια» του μελτεμιού ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου θα καθορίσουν τον νικητή και της δεύτερης ιστιοδρομίας μέχρι την Αστυπάλαια.  

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα και πάλι στην εκκίνηση του Ράλλυ Αιγαίου. Ελπίζω ότι, ύστερα από δύο χρόνια, θα βρεθώ σε ένα σκάφος και θα πάρω και εγώ μέρος στον αγώνα. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι και «Η Καθημερινή».