ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύσκολη αποστολή παραμονής για τον ελληνικό στίβο

dyskoli-apostoli-paramonis-gia-ton-elliniko-stivo-2331783

Στο Μπίντγκοζ θα βρεθεί σήμερα η πρώτη αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου. Στην πόλη της Πολωνίας από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, και οι πρωταθλητές μας έχουν μια δύσκολη αποστολή καθώς θα διεκδικήσουν την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Στα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού στίβου σήμερα βρίσκονται 12 χώρες, αλλά για το 2021 θα μείνουν μόνο οκτώ. Αυτό σε συνδυασμό με τις απουσίες που θα έχει η ελληνική ομάδα κάνουν την υπόθεση της παραμονής εξαιρετικά δύσκολη. «Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά θα ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατόν. Οι αριθμοί είναι εναντίον μας και οι απουσίες θα μας επηρεάσουν», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Την εθνική ομάδα δεν θα ενισχύσουν οι Λυκούργος Τσάκωνας και Γιάννης Κυριαζής, ενώ η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία πονάει στον αχίλλειο τένοντα, θα μεταβεί στην Πολωνία και η συμμετοχή της θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Στην αποστολή μετέχουν έμπειροι αλλά και νέοι αθλητές. Στο Μπίντγκοζ θα βρεθούν οι Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Μαρία Μπελιμπασάκη, Δημήτρης Τσιάμης, Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Φιλιππίδης και Κώστας Δουβαλίδης, αλλά και οι Γιάννης Νυφαντόπουλος και Παναγιώτης Τριβυζάς, οι οποίοι το 2017 ήταν μέλη της σκυτάλης 4×100 μ. ενώ τώρα θα πάρουν μέρος και σε ατομικό αγώνισμα. Για πρώτη φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι Ραφαέλα Σπανουδάκη, Χρήστος Κοτίτσας, Δημήτρης Τσίτσος, Νίκος Σάκης, Αννα Κιάφα, Ισαβέλα Κοτσαχείλη, οι Κυριακή Σαμάνη, Παναγιώτης Αρβανίτης, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Ελπίδα Καρκαλάτου, Κορίνα Πολίτη, Μαρίτα Αργυρού και Γιάννης Ντέτσικας (σκυταλοδρομίες), ενώ αναπληρωματικοί είναι οι Μάριος Αναγνώστου, Εφη Κολοκυθά και Βικτόρια Τσόλη.