Με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς οι Μάντης και Καγιαλής

Με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς οι Μάντης και Καγιαλής

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο με… χαρακίρι δεν θα φέρουν οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής την ολυμπιακή πρόκριση στην Ελλάδα. Οι πρωταθλητές των 470 πραγματοποιούν εκπληκτική εμφάνιση στην Ιαπωνία, έφτασαν στην 5η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και έχουν φέρει τη χώρα μας στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόκριση για το 2020.

Οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του 2016, στα νερά στα οποία του χρόνου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Χθες, με αντιπάλους τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου, και ύστερα από τρεις ώρες απαιτητικής αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, έφεραν τρία εκπληκτικά πλασαρίσματα (6, 1, 4) και ανεβήκαν στην 5η θέση της κατάταξης με 38 β.π. Εχουν διεξαχθεί οκτώ κούρσες και οι πρωταθλητές μας, σύμφωνα με τη βαθμολογία, μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και μετάλλιο, καθώς οι τρίτοι της κατάταξης (Ντάχλμπεργκ – Μπέλγκστρομ, Σουηδία) έχουν 25 β.π. «Ηταν καλή ημέρα για εμάς και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Μια αγωνιστική ημέρα πριν από την κούρσα των μεταλλίων βρισκόμαστε κοντά στην πρόκριση», μας είπαν οι πρωταθλητές ενώ ο προπονητής τους Μιχάλης Μηλαίος, πρόσθεσε: «Ολοι οι αθλητές είναι πολύ φορμαρισμένοι και η διοργάνωση πραγματοποιείται στα ολυμπιακά νερά. Το μέρος έχει ιδιαίτερο κυματισμό και ρεύματα, οπότε θέλει προσαρμογή και εξειδικευμένη προπόνηση. Το σημαντικό είναι να πάρουμε την πρόκριση για τη χώρα και να εξασφαλίσουμε τη θέση μας στους Ολυμπιακούς. Τα παιδιά με τη μέχρι τώρα εμφάνισή τους αποδεικνύουν ακόμα μία φορά ότι είναι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Το άλλο ελληνικό ανδρικό πλήρωμα, οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός, είναι 43οι στα 52 πληρώματα. Στις γυναίκες, οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου έπεσαν στη 10η θέση και οι Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου είναι 34ες στα 39 σκάφη. Οι Μπόζη – Κλωναρίδου θα πρέπει σήμερα να μείνουν στη 10άδα ώστε να πάρουν μέρος στη «medal race». Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί τρεις ιστιοδρομίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή