Στίβος: Η μεγάλη μάχη της Ελλάδας αρχίζει

Στίβος: Η μεγάλη μάχη της Ελλάδας αρχίζει

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… αδύνατα δυνατά θα προσπαθήσει να κάνει η εθνική ομάδα στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που αρχίζει σήμερα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή του, θα προσπαθήσει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, διότι από τις 12 ομάδες που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση θα υποβιβαστούν οι πέντε.

Η εθνική αποτελείται από έμπειρους και νέους αθλητές και αθλήτριες. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους τελικούς στη δισκοβολία γυναικών και στον ακοντισμό ανδρών, καθώς και τους προκριματικούς στα αγωνίσματα από τα 100 μ. έως τα 400 μ. εμπόδια. Στη δισκοβολία τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και στον ακοντισμό ο έφηβος Δημήτρης Τσίτσος. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα τρέξει 100 μ. και 200 μ. και θα επιδιώξει να περάσει στους τελικούς προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Στα 400 μ. θα αγωνιστούν οι Δέσποινα Μουρτά και Μιχάλης Παππάς, στα 400 μ. εμπ. οι Κώστας Νάκος και Αννα Κιάφα, στα υψηλά εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, στα 100 μ. ο Κώστας Ζήκος και στα 200 μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς. «Τα παιδιά είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Γνωρίζουμε ότι, εξαιτίας των απουσιών, ο στόχος της παραμονής είναι δύσκολος, αλλά θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Την προσπάθεια της εθνικής ομάδας για παραμονή δεν θα ενισχύσουν οι Μαρία Μπελιμπασάκη, Λυκούργος Τσάκωνας και Γιάννης Κυριαζής. Η Μαρία Μπελιμπασάκη θα βρεθεί στην Πολωνία προκειμένου να υποστηρίξει ψυχολογικά την ομάδα. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος και τα… βαριά χαρτιά του ελληνικού στίβου. Στην προσπάθεια συγκομιδής βαθμών θα βοηθήσουν, μεταξύ άλλων, οι Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Κώστας Φιλιππίδης, Δημήτρης Τσιάμης, Κώστας Μπανιώτης και Κώστας Δουβαλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή