Καλές επιδόσεις, κακό αποτέλεσμα για στίβο

Καλές επιδόσεις, κακό αποτέλεσμα για στίβο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομαδικότητα και η προσπάθεια που έδειξε στο σύνολό της η εθνική ομάδα στίβου δεν έφτασαν για να παραμείνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού κλασικού αθλητισμού. Οι διεθνείς μας, εξαιτίας των απουσιών αλλά και των ελλείψεων καλών αθλητών που υπάρχουν σε συγκεκριμένα αγωνίσματα, δεν κατάφεραν να μπουν στην πρώτη επτάδα της Σούπερ Λίγκας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που διεξήχθη στην Πολωνία. Το πλασάρισμα στη 10η θέση έφερε την εθνική στη Α΄ κατηγορία.

Τα «βαριά» χαρτιά του ελληνικού στίβου, οι Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου, έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ντόχα. Ελπίδες για το μέλλον άφησε και η νέα γενιά, που στάθηκε με αξιοπρέπεια σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση. «Οι αθλητές μας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, κόντρα στα προγνωστικά και στους αριθμούς. Οι κορυφαίοι αθλητές μας έδειξαν ότι η πρώτη κορύφωσή τους πήγε καλά και οι υπόλοιποι ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Είχαμε και τις ατυχίες με τους τραυματισμούς των Τσάκωνα, Μπελιμπασάκη, Κυριαζή. Οι τρεις αυτοί αθλητές θα μας έδιναν θέσεις στις τριάδες των αγωνισμάτων τους. Σε γενικές γραμμές οι επιδόσεις των εκπροσώπων μας ήταν καλές, αλλά 2-3 ατυχίες καθόρισαν τη μη παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Κουτσιώρας, εθνικός προπονητής στίβου.   

Η εθνική στίβου συγκέντρωσε 197 βαθμούς και υποβιβάστηκε στην Α΄ κατηγορία. Στη Σούπερ Λίγκα έμειναν οι Πολωνία (345 β.), Γερμανία (317,50), Γαλλία (316,50), Ιταλία (316), Μ. Βρετανία (302,50), Ισπανία (294,50), Ουκρανία (225) ενώ από την Α΄ κατηγορία ανέβηκε η Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή