Συνεχίζεται η μάχη με τις παρενέργειες της ζέστης στο Τόκιο

Συνεχίζεται η μάχη με τις παρενέργειες της ζέστης στο Τόκιο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στο Τόκιο δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές και στις αθλήτριες που παίρνουν μέρος στις δοκιμαστικές διοργανώσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρωταθλητές της κολύμβησης και της κωπηλασίας εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τη ζέστη και την υγρασία που δυσχέραιναν τις προσπάθειές τους.

«Δεν έχω κολυμπήσει ποτέ σε πιο ζεστά νερά. Ενιωθα καλά στα πρώτα 2.000 μ. αλλά μετά κατάλαβα τη ζέστη», δήλωσε ο Ουσάμα Μελούλι (Τυνησία), ο οποίος πήρε μέρος στη μαραθώνια κολύμβηση (ανοικτού νερού). Ο Αφρικανός κολυμβητής είχε κατακτήσει ολυμπιακά μετάλλια το 2008 και το 2012. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA), δεν μπορούν να διεξαχθούν αγώνες ανοικτού νερού όταν η θερμοκρασία νερού υπερβαίνει τους 31 βαθμούς.  «Η θερμοκρασία του νερού είναι υψηλή και γι’ αυτό ανησυχώ», υπογράμμισε στο «AFP» η κολυμβήτρια Κίντα Γιούμι (Ιαπωνία). Οι διοργανωτές πλέον σκέφτονται να διεξαχθεί ο αγώνας της μαραθώνιας κολύμβησης στους Ολυμπιακούς ακόμα και τα ξημερώματα (05.00). Σε ό,τι αφορά τη μόλυνση, αυτή έχει μειωθεί ύστερα από την τοποθέτηση υποβρυχίων φίλτρων.  Δύσκολες ήταν οι συνθήκες και στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων. Αρκετοί αθλητές νοσηλεύτηκαν με θερμοπληξία, καθώς η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 34 βαθμούς και η υγρασία τους 70. Το σύστημα ψύξης που χρησιμοποιήθηκε δεν κρίθηκε αρκετό, και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας δήλωσαν ότι πρέπει να τοποθετηθεί στο κωπηλατοδρόμιο μία στέγη. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Τόκιο ανησυχούν και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή