Δεν άντεξε η Εθνική βόλεϊ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καλή αρχή δεν είχε ανάλογη συνέχεια για την εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν από την Πορτογαλία με 1-3 (25-19, 21-25, 23-25, 17-25), χάνοντας σχεδόν κάθε ελπίδα πρόκρισης για τους «16».

Στο πρώτο ενάμισι σετ όλα έδειχναν ότι η νίκη θα είχε γαλανόλευκο χρώμα. Στη συνέχεια, οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής των Ιβήρων και η ελαχιστοποίηση των λαθών από πλευράς τους είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού. Οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν και η ελληνική ομάδα ήταν σαν να έχασε το πάθος για καλές εμφανίσεις που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Πρωτοψάλτης (22 πόντους) προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στο τέταρτο σετ, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, σε μια ύστατη προσπάθεια, πέρασε τον Στιβαχτή στην πάσα στη θέση του Φιλίποφ, τον Βουλκίδη στο κέντρο όπου ήταν ο Πελεκούδας και στη διαγώνιο τον Παπαδόπουλο αντί του Ζουπάνι.

Οι Πορτογάλοι όμως είχαν την υπεροχή και πήραν τη νίκη. «Το παιχνίδι δεν χάθηκε από το σερβίς, αλλά αρχίσαμε να χάνουμε ενέργεια. Η επίθεσή μας περιορίστηκε και δεν είχαμε συγκέντρωση, σε ένα παιχνίδι που η Πορτογαλία δεν έκανε λάθη. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πέρυσι το καλοκαίρι και πραγματικά έχουμε κάνει βήματα. Δεν φθάνει όμως αυτό για να μπούμε στο υψηλό επίπεδο, θέλει και άλλα και έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε», δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Ανδρόπουλος.

Για να προκριθεί η Εθνική στους «16», πρέπει η Ρουμανία να νικήσει την Πορτογαλία με 3-1. Τότε, και οι τρεις ομάδες θα είναι ισόβαθμες (μία νίκη, πέντε ήττες και 5-13 σετ) αλλά και πάλι η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τους πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή