Τα πρώτα ντέρμπι της σεζόν με το VAR

Τα πρώτα ντέρμπι της σεζόν με το VAR

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα… αστέρια, επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και προσγείωση στην πραγματικότητα. Και μάλιστα, με δύο σπουδαία παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη και ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό. Δύο ντέρμπι, που ασχέτως της δυναμικότητας που βρίσκονται οι αντίπαλοι, παραμένουν ανοικτά σε κάθε αποτέλεσμα. Οπως παραμένουν η γκρίνια, η αμφισβήτηση και η έλλειψη εμπιστοσύνης στη διαιτησία.

Οι διαιτητές σε πολλούς αγώνες εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν αρνητικά, ενώ το VAR, αντί να λύσει τα προβλήματα, τείνει να γίνει και αυτό πρόβλημα.

Ηδη, σε πολλές περιπτώσεις ήταν εμφανής ο μεροληπτικός τρόπος παρουσίασης κάποιων φάσεων, με τους φιλύποπτους να θεωρούν πως υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια να ευνοηθούν αυτοί που κατά καιρούς έχουν το «πάνω χέρι». Ομως, πέρα από αυτό και οι ίδιοι οι διαιτητές δείχνουν πανικόβλητοι, φοβούμενοι πως η εικόνα θα διαψεύσει την απόφασή τους, με αποτέλεσμα τα σφυρίγματά τους να μη γίνονται με… καθαρό μυαλό.

Και καθώς είμαστε υπερβολικοί σε ό,τι κάνουμε, φτάσαμε στο σημείο η κάθε φάση που έχει ψήγματα αμφισβήτησης να φιλτράρεται από το βίντεο και να διακόπτεται η ροή του αγώνα. Και αν αυτό στο μπάσκετ, όπου οι διακοπές είναι συνεχείς, δεν ενοχλεί, στο ποδόσφαιρο γίνεται βαρετό και εκνευριστικό.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να εκπαιδευθούν οι πάντες που ασχολούνται με αυτό το σύστημα, ώστε να ελαττωθεί στο ελάχιστο η χρησιμοποίησή του. Αυτό, φυσικά, μη γίνει η αιτία και αρχίσουν οι διαμαρτυρίες, πως οι άνθρωποι που βρίσκονται στο «καμαράκι» δίνουν μόνο την εικόνα που αυτοί θέλουν… 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή