Πρόκριση Τεντόγλου στο τρίτο άλμα του στο μήκος

Πρόκριση Τεντόγλου στο τρίτο άλμα του στο μήκος

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία ως βασικούς αντιπάλους των αθλητών συνεχίζεται στην Ντόχα το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Σήμερα (20.40) ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει μια διάκριση στο μήκος, δύο αθλητές μας, οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής, θα επιδιώξουν προκρίσεις στον τελικό στο επί κοντώ, ενώ οι Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Αγγελική Μακρή, καλά πλασαρίσματα στα αγωνίσματα των 50 χλμ. βάδην. Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό με καλύτερο άλμα στα 8,00 (προηγούμενες προσπάθειες: 7,62 και 7,67).

Στο επί κοντώ θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους καλύτερους επικοντιστές όλων των εποχών. Τέσσερις από αυτούς έχουν ξεπεράσει τα έξι μέτρα, ενώ άλλοι 12 από τους συνολικά 34 έχουν υπερβεί τα 5,80. Ο πήχυς θα τοποθετηθεί στα 5,30 μ. και θα ανεβεί διαδοχικά στα 5,45 μ., 5,60 μ., 5,75 μ. Ο Κώστας Φιλιππίδης θα αγωνιστεί για 6η φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή τη χρονιά έχει καλύτερο άλμα στα 5,75. Ο νεαρός Εμμανουήλ Καραλής θα πάρει μέρος στο δεύτερο παγκόσμιο ανδρών της καριέρας του. Η καλύτερη επίδοσή του αυτή τη χρονιά είναι στα 5,71 μ. Στην Ντόχα βρίσκονται και οι τρεις κάτοχοι μεταλλίων από το παγκόσμιο του Λονδίνου (Κέντρικς, Λίσεκ και Λαβιλενί), ενώ ο Αρμάντ Ντουμπλάντις θα προσπαθήσει να αφήσει κάποιον από αυτούς εκτός βάθρου. Πολύ καλός είναι και ο Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα από τη Βραζιλία (5,92).

Την εμπειρία να τρέξουν σε μια νυχτερινή διαδρομή θα έχουν οι βαδιστές. Οι διοργανωτές αποφάσισαν για τα 50 χλμ. να δοθεί εκκίνηση, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, στις 23.30 προκειμένου οι αθλητές να αποφύγουν τη ζέστη. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έχει ως στόχο να βρεθεί ανάμεσα στους 20 πρώτους. Η φετινή επίδοσή του είναι 3.56.19. Τον καλύτερο φετινό χρόνο έχει ο Γιόχαν Ντινί (Γαλλία) με 3.37.43. Η Αγγελική Μακρή θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση και φιλοδοξεί ένα χρόνο καλύτερο από 4.29.15 που έχει πετύχει. 

Στο σημερινό πρόγραμμα, εκτός από τον τελικό του μήκους ανδρών (20.40), θα γίνουν και οι τελικοί στη σφυροβολία γυναικών (19.25) και στα 10.000 μ. (21.10) και τα 100 μ. (22.15) στους άνδρες.

• Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Σκαρβέλη και Πριβιλέτζιο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους μετά την έκδοση της «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή