Αθλητισμός της τεχνολογίας

Αθλητισμός της τεχνολογίας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τεχνολογία σύμμαχο, οι πρωταθλητές της ενόργανης θα επιδοθούν για ακόμη μία φορά στο… κυνήγι της τελειότητας, σε μια διοργάνωση που έχει χαρακτηριστεί για το άθλημα «ένα βήμα προς το μέλλον». Στο στάδιο της Στουτγάρδης, το οποίο φέρει το όνομα του, δολοφονημένου από τη RAF το 1977, προέδρου των Γερμανών εργοδοτών Χανς Μάρτιν Σλάιερ, βρίσκονται σε εξέλιξη τα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα δώσουν τα περισσότερα από τα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ανάμεσα στους 600 αθλητές και αθλήτριες είναι και έξι πρωταθλητές μας, που διαθέτουν δυνατότητες, εφόσον αγωνιστούν βάσει αυτών, να διεκδικήσουν ακόμα και τέσσερις προκρίσεις. Σε διεθνές επίπεδο, τα βλέμματα όλων θα είναι συγκεντρωμένα στην Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς, η οποία έχει… αγγίξει το τέλειο.

Στη διοργάνωση της Γερμανίας θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις συσκευές με αισθητήρες 3D με στόχο την καταγραφή των κινήσεων των αθλητών και την ανάλυσή τους σε αριθμητικά δεδομένα. Αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί εφόσον υπάρχουν διαφωνίες για αποφάσεις που δεν μπορούν να επιλυθούν μέσα από το video. Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια γυμναστική έχει κάνει… άλματα.

«Ολα εξελίσσονται μέσα από την τεχνολογία. Το όργανα και ο τρόπος προπόνησης έχουν αλλάξει, έτσι ώστε οι αθλητές να έχουν τις λιγότερες επιβαρύνσεις. Η ενόργανη τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί με απίστευτα γοργούς ρυθμούς», δήλωσε στην «Κ» ο Νίκος Προβιάς, διεθνής Ελληνας κριτής που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του κόσμου.

Οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αργυρώ Αφράτη, Ιωάννα Ξουλόγη και Ελβίρα Κατσάλη θα προσπαθήσουν να «κλείσουν» εισιτήρια για το Τόκιο. Ο Πετρούνιας και ο Κωνσταντινίδης θα επιχειρήσουν να βρεθούν στους κορυφαίους των κρίκων και ο Ηλιόπουλος ανάμεσα στους καλύτερους στο σύνθετο ατομικό. Οι γυναίκες αγωνίστηκαν χθες (μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης της «Κ»), ενώ η προσπάθεια των ανδρών θα αρχίσει αύριο (17.30-20.15, προκριματικός). «Η δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής Δημήτρης Ράφτης είναι άψογη. Εχει φέρει την εθνική ομάδα των ανδρών σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει», υπογράμμισε ο κ. Προβιάς. 

Στη Στουτγάρδη, η Σιμόν Μπάιλς θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμα ένα… λιθαράκι στον θρύλο της. Η Αμερικανίδα γυμνάστρια θα εκτελέσει στις ασκήσεις εδάφους μία άσκηση που θα πάρει το όνομά της. «Την έχουμε δει στις προπονήσεις. Πρόκειται για άσκηση με διπλό σάλτο και τριπλή πιρουέτα. Είναι καταπληκτική», δήλωσε στην «Κ» ο Ελληνας κριτής. Η 22χρονη ολυμπιονίκης, που έχει ήδη κατακτήσει 20 μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα (14 χρυσά), φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε αριθμό διακρίσεων τον Λευκορώσο Βιτάλι Σέρμπο με τα 23 παγκόσμια (από το 1991 έως το 1996).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή