Ο αθλητισμός μπαίνει στη ζωή των παιδιών

Ο αθλητισμός μπαίνει στη ζωή των παιδιών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παιδικές φωνές θα γεμίσει από σήμερα το πιο ιστορικό στάδιο του κόσμου. Στο Καλλιμάρμαρο, το στάδιο όπου ο μύθος συναντάει τον αθλητισμό, θα διεξαχθεί και πάλι το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics». Χιλιάδες παιδιά, με «δασκάλους» διακεκριμένους αθλητές, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αθλητικά μονοπάτια και να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το 2010, και απευθύνεται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από τότε, 192.900 μαθητές και μαθήτριες από 2.293 σχολεία της χώρας είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και το υποστηρίζουν οι ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Βίκτωρας Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης (άρση βαρών), Αγγελος Λεμάνης, Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (ιστιοπλοΐα), Γιώργος Χατζηευσταθίου (ενόργανη γυμναστική), Χριστίνα Καλτσά (ρυθμική γυμναστική), Μάριος Γιακουμάτος (ξιφασκία), Αννα Χαραλαμπίδου, Ροδαμάνθη Χαριτουνιάν (υδατοσφαίριση), Βαγγέλης Νάστας, Σοφία Σημαντήρη (βόλεϊ) και Αλέξανδρος Γιακούμποβιτς (τένις).

Πέρυσι, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας δεν είχε διεξαχθεί το πρόγραμμα, το οποίο δεν επιβαρύνει οικονομικά τον Ελληνα φορολογούμενο, διότι υποστηρίζεται από τα ιδρύματα «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλος και Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή