Υπόκλιση στον Τσιτσιπά – Σήμερα με Μεντβέντεφ

Υπόκλιση στον Τσιτσιπά – Σήμερα με Μεντβέντεφ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή ημέρα θα μείνει σίγουρα χαραγμένη στη μνήμη του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο τενίστας μας νίκησε το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ, αφιέρωσε τη νίκη του στον συμπαίκτη του στην εθνική Μάρκο Καλοβελώνη και έμαθε ότι θα γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα αγωνιστεί σε ATP Finals. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (11.30) με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης της Σαγκάης.

Η αναμέτρηση των προημιτελικών της Σαγκάης άρχισε με τον Τζόκοβιτς να υπερισχύει σε όλους τους τομείς του πρωταθλητή μας. Με δυνατό σερβίς νίκησε στο πρώτο σετ, το οποίο διήρκεσε 32 λεπτά, με 7-5. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Σέρβος θα έπαιρνε ακόμα μία νίκη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι δεν συγκαταλέγεται τυχαία στους καλύτερους τενίστες του κόσμου. Αγωνίστηκε καθαρά επιθετικά και ισοφάρισε με 7-5. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, στο τρίτο, προηγήθηκε με 4-1 και επικράτησε με 6-3, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του επί του Τζόκοβιτς. «Ηταν μία πολύ δύσκολη νίκη. Δεν σκέφτηκα ότι για να προκριθώ θα έπρεπε να πάρω δύο σετ. Αυτό συνέβη βήμα βήμα», δήλωσε ο πρωταθλητής μας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Με αυτή την επιτυχία, ο Στέφανος έχει νικήσει μέσα στο 2019 όλους τους «Big 3» του παγκόσμιου τένις (τον Φέντερερ στο όπεν της Αυστραλίας και τον Ναδάλ στους ημιτελικούς της Μαδρίτης). «Ο Στέφανος έπαιξε ένα υψηλού επιπέδου τένις και ήταν εξαιρετικός στο σερβίς. Αξιζε τη νίκη, ήταν ο καλύτερος παίκτης. Ξεκίνησα καλά στο δεύτερο και στο τρίτο σετ, αλλά δεν είχα ένταση. Δεν είχα δυναμική κίνηση και επιτάχυνση στα χτυπήματά μου. Δεν είχα κανένα μπρέικ πόιντ σε αυτά τα σετ. Σέρβιρε καλά και μπράβο του, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξα», υπογράμμισε ο 32χρονος Σέρβος.

Αμέσως μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς έγραψε στην κάμερα «Καλοβελωνιές». Ολων το μυαλό πήγε στον παλαιό πρωταθλητή Γιώργο Καλοβελώνη αλλά η αφιέρωση ήταν για τον γιο του, τον Μάρκο. «Με τον Μάρκο είναι φίλοι. Μιλούσαν το προηγούμενο βράδυ, και ο Μάρκος του έδωσε κάποιες συμβουλές», δήλωσε στην «Κ» ο Γιώργος Καλοβελώνης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς της Σεούλ.  

Ο κακός δαίμονας

Στον… δρόμο για τον τελικό, το «εμπόδιο» ακούει στο όνομα Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο 23χρονος στους «οκτώ» έπαιξε με τον Φονίνι (Ιταλία, Νο 12) και επικράτησε με 6-3, 7-6. Αυτή η νίκη έδωσε στον Τσιτσιπά το «εισιτήριο» για το ATP Finals, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι οκτώ καλύτεροι τενίστες του κόσμου.

Ο Στέφανος δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ τον Ρώσο. Εχουν βρεθεί τέσσερις φορές αντιμέτωποι και ο Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη έχει υπερισχύσει και τις τέσσερις. «Παίζει με διαφορετικό τρόπο από τους περισσότερους τενίστες που έχω αντιμετωπίσει αυτή τη χρονιά. Παίζει με το μυαλό. Η νίκη μου επί του Νόβακ θα με βοηθήσει ψυχολογικά», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή