Στέρλινγκ, Εμπαπέ και Ντιμπάλα έκλεψαν την παράσταση

Στέρλινγκ, Εμπαπέ και Ντιμπάλα έκλεψαν την παράσταση

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις χαρισματικοί επιθετικοί ξεχώρισαν από την πρώτη βραδιά του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή την εβδομάδα κερδίζοντας δικαίως επαίνους και δημοσιότητα, την ώρα που ο Ζινεντίν Ζιντάν πήρε μια βαθιά ανάσα στον πάγκο της Ρεάλ.

Στη Μάντσεστερ Σίτι, ο προπονητής Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν γεμάτος επαίνους για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος μία εβδομάδα μετά τη δοκιμασία του στη Σόφια από τις ρατσιστικές ύβρεις κάποιων Βουλγάρων οπαδών, πέτυχε ένα χορταστικό χατ-τρικ, με τρία τέρματα σε ένα ημίχρονο (σε μόλις 11 λεπτά), εις βάρος της Αταλάντα που έκανε το… λάθος να προηγηθεί και ηττήθηκε με το βαρύ 5-1.

«Του αξίζουν όλοι οι έπαινοι» είπε ο κ. Γκουαρδιόλα για τον διεθνή Αγγλο επιθετικό, «η αναγέννησή του είναι απίστευτη. Μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα, είναι ταχύς και μας βοήθησε πολύ και αμυντικά. Είναι εξαιρετικός παίκτης», πρόσθεσε. Ο Ισπανός προπονητής θα έχει όμως και τον μπελά τού τραυματισμού του μέσου Ρόδρι στον νου του.

Χατ τρικ πέτυχε και ο Κιλιάν Εμπαπέ, για την Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της Μπριζ (0-5), παρότι μπήκε ως αναπληρωματικός, με τον συμπαίκτη του Νεϊμάρ που είναι τραυματίας να του πλέκει το εγκώμιο.

Επιπλέον ο Εμπαπέ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει 15 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Λιονέλ Μέσι.

Οι… «Ντιγουάλντο»

Ο τρίτος επιθετικός που ξεχώρισε, έστω και δίχως χατ τρικ, ήταν ο Πάολο Ντιμπάλα, που πέτυχε δύο τέρματα χάρη στα οποία η Γιουβέντους έκανε την πλήρη ανατροπή εντός δύο λεπτών και απέφυγε εντός έδρας απώλειες από τη Λοκομοτίβ Μόσχας (2-1).

Ο Ντιμπάλα «έκανε το δικό του σόου», έγραψε η Tuttosport, ενώ η Gazzetta dello Sport συνδύασε τα επίθετα των Ντιμπάλα, Γονσάλο Ιγουαΐν και Κριστιάνο Ρονάλντο για να κάνει λόγο για τη «νίκη των Ντιγουάλντο»!

Ο Τόνι Κρος δεν ξέρει από χατ τρικ, αλλά το γκολ με το οποίο η Ρεάλ νίκησε στην έδρα της Γκαλατάσαραϊ χάρισε στην ομάδα του και στον προπονητή του μια «νίκη-βάλσαμο» όπως έγραψε χθες η ισπανική εφημερίδα El Pais. «Χρειαζόμασταν μια καλή εμφάνιση και κάναμε ακριβώς αυτό» είπε ο κ. Ζιντάν.

Η Ρεάλ, επίσης, έμαθε χθες ότι το «κλάσικο» στην έδρα της Μπαρτσελόνα, που κανονικά θα διεξαγόταν μεθαύριο, προγραμματίστηκε τελικά για τις 18 Δεκεμβρίου.

Ο γερμανικός Τύπος χθες έβριθε σεναρίων περί επικείμενης πρόσληψης του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο 56χρονος Πορτογάλος προπονητής, που έχει να εργαστεί από πέρυσι τον Δεκέμβριο, φέρεται να μαθαίνει ήδη γερμανικά, καθώς είναι η πρώτη επιλογή των Βεστφαλών για διάδοχος του Λισιάν Φαβρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή