Χρ. Βολικάκης: «Δυστυχώς, δεν είχα “πλάτες”»

Χρ. Βολικάκης: «Δυστυχώς, δεν είχα “πλάτες”»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποκτάς δύναμη προχωρώντας», έχει γράψει ο Λατίνος ποιητής Βιργίλιος, και αυτό ο Χρήστος Βολικάκης το έχει μάθει πολύ καλά. Από τότε που αποφάσισε να «δέσει» τη ζωή του με την ποδηλασία έμαθε να ξεπερνάει τα εμπόδια σαν άλτης. Κάθε ένα από αυτά του δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσει το επόμενο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας, οι κριτές του στέρησαν το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των πόντων. «Είναι δικό μου, απλώς δεν το έπιασα στο χέρι μου», μας λέει. Από τη «χώρα της τουλίπας» επέστρεψε με ένα ασημένιο από το σκρατς, το οποίο μπήκε δίπλα στα άλλα οκτώ ευρωπαϊκά, τα τέσσερα παγκόσμια και την ατελείωτη συλλογή μεταλλίων από παγκόσμια κύπελλα, μίτινγκ και εθνικά πρωταθλήματα.

«Η χρονιά που θα κορυφωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι μία χρονιά που θέλει προσοχή για να φτάσουμε όσο πιο “φρέσκοι” και χωρίς τραυματισμούς στο Τόκιο. Είναι καλό ότι χωρίς φορμάρισμα, σε προπονητικούς ρυθμούς, μπήκα στους κορυφαίους της Ευρώπης. Το φορμάρισμα θα γίνει στους Ολυμπιακούς. Εχουμε μπροστά μας έξι Παγκόσμια Κύπελλα (Λευκορωσία, Γλασκώβη, Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Καναδά), και τον Φεβρουάριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου όπου θα ανακοινωθούν και οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς», τόνισε ο ποδηλάτης πίστας.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Χρήστος Βολικάκης συγκαταλέγεται στα φαβορί για πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Μέχρι τον Φεβρουάριο πρέπει να παραμείνει στους κορυφαίους ώστε να «σφραγίσει» το εισιτήριο. «Ο αγώνας μου στο όμνιουμ του Ευρωπαϊκού της Ολλανδίας, μου έδωσε αρκετούς πόντους και αυξήθηκε η διαφορά από τους αντιπάλους μου», υπογράμμισε.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν από τους ελάχιστους που πήρε μέρος σε τόσα αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο σκρατς ήρθε δεύτερος, στο όμνιουμ, παρά το τεχνικό πρόβλημα στο ποδήλατο, τερμάτισε 7ος, και στους πόντους τον… κατέβασαν από τον βάθρο οι κριτές. «Είναι ένα εξαντλητικό αγώνισμα με 160 στροφές. Κοιτούσαμε τον πίνακα και κάναμε την τακτική μας. Οταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας με φώναξαν για την απονομή, αλλά μετά μου ζήτησαν συγγνώμη και μου είπαν ότι 3ος είναι ο Ιταλός. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε, εμείς ζητήσαμε να δούμε το βίντεο αλλά οι κριτές ήταν ανένδοτοι. Την επόμενη ημέρα μιλήσαμε και με κριτές, οι οποίοι μας είπαν ότι έχουμε δίκιο και ότι λάθη γίνονται. Ηταν άδικο όμως, γιατί έχασα ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο. Εάν δεν έχεις “πλάτες”, δυστυχώς, είναι δύσκολο να σε ακούσουν. Εγώ και ο Ζαφείρης πηγαίνουμε στους αγώνες με συνοδούς-προπονητές που κάνουν ακόμα και τον μηχανικό», μας λέει στενοχωρημένος ο αθλητής, ο οποίος είχε δίπλα του στην Ολλανδία ως βοηθό-προπονητή τον, επίσης, ποδηλάτη Χρήστο Τσερεντζούλια.

Στις περισσότερες από τις διοργανώσεις έχει δίπλα του και τον αδελφό του Ζαφείρη Βολικάκη, ο οποίος, εάν χρειαστεί, θα τον βοηθήσει στη συγκέντρωση τον… ολυμπιακών πόντων. Ο Ζαφείρης ήρθε 13ος στον αγώνα αποκλεισμού (elimination race). Τα δύο αδέλφια αγωνίζονται μαζί στο μάντισον, και έχουν ένα όνειρο: «Ο στόχος μας είναι να αγωνιστούμε μαζί, το 2024, στο Παρίσι», τονίζουν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή