Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP

Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο ασημένια μετάλλια συνεχίστηκε η ελληνική… συγκομιδή διακρίσεων από το παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τσινγκντάο της Κίνας.

Στο αγώνισμα του σπριντ, η Πέννυ Τσαούτου ήρθε 2η (00:01.09.63) στην ηλικιακή κατηγορία 40+, ενώ στη δεύτερη θέση του βάθρου, στην κατηγορία 50+, ανέβηκε η Εύη Τσίρου (00:01.21.31).

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι για πρώτη φορά μία ελληνική αποστολή παίρνει μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP. Στην Ελλάδα το άθλημα υπάγεται στην Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ. 

Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP-1

Το Τσινγκντάο αποδείχθηκε… γούρικο για την ελληνική αποστολή. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας , στον πρώτο τους αγώνα ως μέλη εθνικής ομάδος SUP, πέτυχαν καλούς χρόνους απέναντι σε αθλητές με μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία.  

«Στα 200 μ. σπριντ είχα μία καλή εκκίνηση. Υπήρξε κόντρα ανάμεσα στις τρεις πρώτες αθλήτριες, την αθλήτρια από την Ιαπωνία, την Τακάγιο Γιοκουάμα, που κέρδισε τον αγώνα, και την αθλήτρια από το Ισραήλ Έστι Φροϊμόιτσι που ήρθε τρίτη. Είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τους χρόνους μου και περιμένω με αγωνία τον αυριανό αγώνα, τα 2,5 χλμ. Technical Race με στροφές», δήλωσε η Πέννυ Τσαούτου. Η πρωταθλήτρια από τον Βόλο ασχολείται λιγότερο από δύο χρόνια με το άθλημα και αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της από τη διοργάνωση της Κίνας. 

Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP-2

Και η νέα γενιά του ελληνικού SUP, όμως, έδειξε ότι διαθέτει ταλέντο και προοπτικές και καλύτερες εμφανίσεις. Η Κωνσταντίνα Κονταρίνη, ύστερα από εντυπωσιακή προσπάθεια, προκρίθηκε στον τελικό του σπριντ γυναικών όπου πλασαρίστηκε στη 13η θέση (00:01.09.72). Η Δήμητρα Τσώνη ήρθε 7η στον επαναληπτικό και δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Στο σπριντ ανδρών ο Νίκος Συρίγος και ο Φαίδων Δούκας έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς όπου πλασαρίστηκαν 7ος και 10ος, αντίστοιχα.

Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP-3
Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP-4

Η διοργάνωση θα συνεχιστεί αύριο με τη συμμετοχή όλων των αθλητών της εθνικής ομάδας στο Technical Race.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή