Πρώτα αξιολόγηση, μετά επιχορήγηση στις Ομοσπονδίες

Πρώτα αξιολόγηση, μετά επιχορήγηση στις Ομοσπονδίες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πηγή έμπνευσης τον Χίλωνα τον Λακεδαιμόνιο, ο οποίος κατάφερε να πετύχει τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος του Λυκούργου, θα έχει το νέο σύστημα αξιολόγησης του υφυπουργείου Αθλητισμού από όπου θα προκύψει η τακτική επιχορήγηση των ομοσπονδιών. Το «Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων» αναμένεται να αποσταλεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες και οι ετήσιες επιχορηγήσεις τους θα εξαρτηθούν από το μέγεθος, τη δραστηριότητα, τις διακρίσεις και τη διακυβέρνησή τους. Οι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ», θα αποστείλουν στο υφυπουργείο Αθλητισμού ψηφιακά δεδομένα που αφορούν τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών στις ομοσπονδίες που διαχειρίζονται. Θα αξιολογηθούν με βάση τις επιτυχίες που έχουν οι αθλητές τους, τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, το μέγεθος κάθε ομοσπονδίας (αριθμό αθλημάτων που καλλιεργεί, σωματεία που έχει στη διάθεσή της κ.λπ.) ώστε η επιχορήγηση που θα εισπράξει να κριθεί με αντικειμενικά δεδομένα και απόλυτη διαφάνεια. Αποδέκτες του «Συστήματος Αξιολόγησης Χίλων», το οποίο θα αποστείλουν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Μαυρωτά, θα είναι οι ολυμπιακές και μη ολυμπιακές ομοσπονδίες όπως και οι ομοσπονδίες ΑμεΑ.     

«Το πρωτοποριακό και καινοτόμο σχέδιο Σύστημα Αξιολόγησης, με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών. Υλοποιεί τις γενικές αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καλύτερη διακυβέρνηση στον αθλητισμό. Ενισχύει στην πράξη τις αξίες του σύγχρονου αθλητικού πολιτισμού, δηλαδή το ήθος, τη συμμετοχικότητα, αλλά και τη χρηστή διακυβέρνηση, μέσα από τη διαφάνεια και τη λογοδοσία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του υφυπουργείου.

Το σύστημα αξιολόγησης θα οριστικοποιηθεί ύστερα από διαβούλευση με τους ανθρώπους των ομοσπονδιών και θα αποτελέσει την «πυξίδα» για κάθε ετήσια τακτική επιχορήγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή