«Ναι μεν, αλλά» από ΔΟΕ για τον αθλητικό νόμο

«Ναι μεν, αλλά» από ΔΟΕ για τον αθλητικό νόμο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία επιστολή… ήξεις αφήξεις, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απάντησε στην επιστολή που είχε στείλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου οι παράγοντες εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τον νέο αθλητικό νόμο. Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ δεν παίρνουν σαφή θέση, αλλά από την απάντησή τους δεν προκύπτει ότι έχουν και αντίρρηση. Η επιστολή έχει ως αποστολέα δύο αξιωματούχους της Επιτροπής, κάτι που δείχνει ότι ο Τόμας Μπαχ δεν θέλησε να πάρει θέση.

Η ΔΟΕ θεωρεί ότι στις ομοσπονδίες πρέπει να υπάρχει «υπεύθυνη αυτονομία», αλλά από την άλλη πρέπει να «εφαρμόσουν τις βασικές αρχές χρηστής διακυβέρνησης».

Υποστηρίζει ότι ο αθλητικός νόμος «δεν πρέπει να επιβάλει παράλογες ή απαράδεκτες αποφάσεις», αλλά από την άλλη αναγνωρίζει στον νομοθέτη το δικαίωμα του καθορισμού «μιας σειράς εύλογων προϋποθέσεων» προκειμένου να εξασφαλιστεί η «εφαρμογή των βασικών αρχών χρηστής διακυβέρνησης» για να μπορούν οι αθλητικές ομοσπονδίες να επωφεληθούν από την «κρατική στήριξη και δημόσια χρηματοδότηση».

Οι «αθάνατοι» θεωρούν τον καθορισμό εύλογων ορίων ηλικίας και θητειών «σημαντικό στοιχείο» και, μάλιστα, προτρέπουν και την ΕΟΕ να συμπεριλάβει στο καταστατικό της «περιορισμούς ηλικιών ή και χρόνου για τα εκλεγμένα μέλη της». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή