Νέα εμπόδια για Σαπόρο μεταξύ ΔΟΕ και Τόκιο

Νέα εμπόδια για Σαπόρο μεταξύ ΔΟΕ και Τόκιο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από… χίλια κύματα έχουν περάσει –και θα περάσουν– οι αγώνες του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών του 2020. Οι ιθύνοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισαν, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, να μεταφέρουν τον χώρο διεξαγωγής, αλλά οι διοργανωτές, οι οποίοι ήταν αρνητικοί σε αυτή την απόφαση, δεν δείχνουν πρόθυμοι να καλύψουν το κόστος διεξαγωγής.

Τα αγωνίσματα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών θα διεξαχθούν στην πόλη Σαπόρο. Πριν από λίγες μέρες, η οργανωτική επιτροπή του «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε ότι ο τελικός προϋπολογισμός των Αγώνων θα φτάσει τα 11,4 δισ. ευρώ. Μέσα σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Σαπόρο. «Για το πρόσθετο κόστος θα πρέπει να συζητήσουμε με τους ανθρώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου να το αναλάβουν», δήλωσε στο Reuters ο Ιτο Γιακούτζι, οικονομικός διευθυντής του «Τόκιο 2020».

Από την άλλη πλευρά, οι διοργανωτές έχουν προνοήσει να υπάρχει ένα ποσό για έκτακτες ανάγκες ύψους 269 εκατ. ευρώ, ώστε με αυτά τα χρήματα να καλυφθούν έκτακτες καταστάσεις, όπως π.χ. καταστροφές εγκαταστάσεων από τυφώνες κ.λπ.

Οι δαπάνες της οργανωτικής επιτροπής ανέρχονται στο ποσόν των 5.000.000.000 ευρώ. Από τα 11,4 δισ. του συνολικού προϋπολογισμού, τα 4,9 δισ. ευρώ θα καλυφθούν από τις συνεισφορές της ΔΟΕ, των χορηγών και τις εισπράξεις των εισιτηρίων. Μόνο οι Ιάπωνες χορηγοί έχουν δώσει 2,9 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις εισιτηρίων αναμένεται να φέρουν στα ταμεία των διοργανωτών 809 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή