Ούτε καν μια τρύπα στο νερό…

Ούτε καν μια τρύπα στο νερό…

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιες ελπίδες υπήρχαν, πως η συνάντηση των «4» θα μπορούσε να βάλει φρένο στην κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποδείχθηκαν φρούδες. Τα αφεντικά των ομάδων αντί να δώσουν τα χέρια έριξαν τα γάντια και ο πόλεμος συνεχίζεται. Και μάλιστα με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Οι ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, έπειτα από το χαλασμένο VAR, στη Λαμία και η απάντηση του ΠΑΟΚ, δείχνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση για αναστροφή του κλίματος. Είναι σίγουρο πλέον πως για το μόνο που δεν ενδιαφέρονται είναι η σωτηρία του λαοφιλέστερου αθλήματος.

Επιβεβαιώθηκε πως μοναδικός τους στόχος, παραμένει, ο κατά περιόδους ισχυρός, οικονομικά και πολιτικά, να ελέγχει τα κέντρα εξουσίας, για να αποφασίζουν αυτά, πάντα υπέρ του. Η μόνιμη πλέον δικαιολογία προς τους διαμαρτυρόμενους είναι «και εσείς τα ίδια κάνατε». Και φυσικά ο φανατικός οπαδός συμφωνεί μαζί τους. Κι όταν κάποια στιγμή ανατραπεί η κατάσταση, το μόνο που θα συμβεί θα είναι ο νυν διαμαρτυρόμενος να είναι αυτός που θα εισπράττει τις διαμαρτυρίες.

Η μόνη αλλαγή που γίνεται εδώ και χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτή του «Χαλίφη». Το σύστημα και οι παρατρεχάμενοι παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιοι, αλλάζοντας στρατόπεδα για να εξυπηρετήσουν το «νέο αφεντικό». Και το χειρότερο, αυτοί που έρχονται στην εξουσία είναι περισσότερο «ωμοί» και προκλητικοί, καθώς υπάρχει και το αίσθημα της εκδίκησης για τα όσα θεωρούν πως υπέστησαν από τους προκατόχους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Εξάλλου, αν ανατρέξουμε για το πότε άρχισε αυτή κατρακύλα του ποδοσφαίρου μας, θα διαπιστώσουμε πως είναι από τότε που πολιτικοποιήθηκε ο αθλητισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή