Τηλεδιάσκεψη (αθλητικής) κορυφής

Τηλεδιάσκεψη (αθλητικής) κορυφής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα θα συνδεθεί με την επιστροφή και στην αθλητική κανονικότητα, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και κορυφαίους παλαιούς και σύγχρονους αθλητές μας. Αυτή η επιστροφή, εφόσον ο Απρίλιος κυλήσει ομαλά, προγραμματίζεται για τον Μάιο, οπότε θα επανεκκινήσουν και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Μέσα από την οθόνη του, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, για τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού στον αθλητισμό, με αθλητές που έχουν δοξάσει τη χώρα μας. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν η πρόεδρος της Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη («ασημένια» ολυμπιονίκης στο πόλο), η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου («ασημένια» ολυμπιονίκης στο πόλο), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Πύρρος Δήμας («χρυσός» ολυμπιονίκης στην άρση βαρών), ο Νίκος Κακλαμανάκης («χρυσός» ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα), η Αννα Κορακάκη («χρυσή» ολυμπιονίκης στη σκοποβολή), η Κατερίνα Στεφανίδη («χρυσή» ολυμπιονίκης στο επί κοντώ), ο Λευτέρης Πετρούνιας («χρυσός» ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική), ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης («χρυσός» παραολυμπιονίκης μπότσια), οι κορυφαίοι Ελληνες τενίστες Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας και οι παλαιοί διεθνείς μπασκετμπολίστες Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ανδρέας Γλυνιαδάκης.   

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η πολύτιμη συνδρομή της ευρύτερης αθλητικής οικογένειας στην επιτυχία του μηνύματος «Μένουμε σπίτι», αλλά και το πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε αθλητικά», στο πλαίσιο του οποίου υπήρξαν εκστρατείες αιμοδοσίας αλλά και δημοπρασίες αθλητικών αντικειμένων με στόχο την οικονομική ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού. «Είμαι σίγουρος ότι, όταν με το καλό μπορέσουμε, με πιο οργανωμένο τρόπο, να ξαναβγούμε από τα σπίτια μας, και οι αντιλήψεις της κοινωνίας γύρω από τα ζητήματα της υγιεινής άθλησης αλλά και του αθλητισμού θα έχουν αναδιαταχθεί. Μέσα από αυτή την περιπέτεια θα έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε πιο δυνατοί», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή