Διαφωνία Ιαπωνίας – ΔΟΕ για τα έξοδα

Διαφωνία Ιαπωνίας – ΔΟΕ για τα έξοδα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα ποιος θα πληρώσει το… μάρμαρο; Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία για το μοίρασμα των εξόδων που δημιουργήθηκαν από τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 και άρχισαν οι προστριβές. Και όλα αυτά την ώρα που κορυφαίοι επιστήμονες θεωρούν ότι, εάν δεν βρεθεί το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, θα είναι αδύνατη η διεξαγωγή της αθλητικής γιορτής και το 2021. 

Η αναβολή των Ολυμπιακών για το 2021 αποτέλεσε την αιτία για να δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή, η οποία, μεταξύ άλλων, θα υπολογίσει και τα επιπλέον χρήματα που θα χρειαστούν.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το ποσό αναμένεται να υπερβεί τα 2,5 δισ. ευρώ. Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι έχει υπάρξει συμφωνία με την ιαπωνική κυβέρνηση για τον τρόπο που θα μοιραστούν τα έξοδα αλλά, όπως φάνηκε, αυτό δεν ισχύει, και έτσι οι «Αθάνατοι» αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν αυτή την παράγραφο από την ανακοίνωσή τους.

«Δεν είναι αλήθεια ότι έχει υπάρξει συμφωνία για το επιπλέον κόστος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», Μάσα Τακάγια, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αναφέρονται πράγματα που δεν έχουν συζητηθεί.

Ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται να σταθεί εμπόδιο στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και το επόμενο καλοκαίρι. Ο Κεντάρο Ιβάτα, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας, εξέφρασε στο Associated Press την απαισιοδοξία του: «Δε νομίζω ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει πλήρης έλεγχος του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει μέχρι του χρόνου», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή