«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν αν…»

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν αν…»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιμονή του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εντός της θητείας του θα «πληρώσει» η διοργάνωση του Τόκιο εάν μέσα στον επόμενο χρόνο δεν βρεθεί το εμβόλιο που θα καταπολεμά τον νέο κορωνοϊό. Ο πρόεδρος του «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη μετάθεση των Αγώνων παρά μόνον ακύρωση.

«Εάν η πανδημία δεν τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το 2021, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν. Κατά το παρελθόν, οι Ολυμπιακοί έχουν ακυρωθεί εξαιτίας πολέμων. Αυτή τη φορά αγωνιζόμαστε απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό», δήλωσε ο Γιοσίρο Μόρι σε συνέντευξή του στη Nikkan Sports.

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος τόνισε ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών θα είναι πιο σημαντική απ’ ό,τι στο παρελθόν, γιατί θα περικλείει και το μήνυμα της νίκης σε αυτή τη μάχη. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ιατρικής Ενωσης της Ιαπωνίας Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα δήλωσε ότι είναι δύσκολο η Ιαπωνία να διοργανώσει Ολυμπιακούς εάν δεν νικηθεί η θανατηφόρος πανδημία.

Στο Τόκιο οι υπάλληλοι της Οργανωτικής Επιτροπής συνεχίζουν να εργάζονται. Ηδη διεξάγονται συζητήσεις για ενέργειες που θα βοηθήσουν σε μείωση του κόστους. Μία από αυτές είναι η κοινή Τελετή Λήξης και Εναρξης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή