Αναγνωριστική η πρώτη μέρα προπονήσεων

Αναγνωριστική η πρώτη μέρα προπονήσεων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 33 αθλητικούς χώρους, οι 121 κορυφαίοι αθλητές μας μαζί με τους προπονητές τους βρέθηκαν και πάλι στο αθλητικό τους σπίτι. Για τους περισσότερους από αυτούς η πρώτη ημέρα ήταν… αναγνωριστική. Ενημερώθηκαν για το υγειονομικό πρωτόκολλο, τα μέτρα προστασίας, και έκαναν χαλαρή προπόνηση. Η μηδενική αγωνιστική δραστηριότητα δεν επιτρέπει κανέναν προγραμματισμό, και, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο χρονικό διάστημα το προπονητικό πρόγραμμα των περισσοτέρων αθλητών των ολυμπιακών αθλημάτων θα είναι καθαρά για συντήρηση φυσικής κατάστασης.

«Είμαι χαρούμενη και ανακουφισμένη γιατί σε πρώτη φάση μπορώ να βγω από το σπίτι. Η προπόνησή μου είναι καθαρά για συντήρηση αλλά μόνο και μόνο που βρίσκομαι στο προπονητήριο με γεμίζει χαρά και το απολαμβάνω», δήλωσε στην «Κ» η Αννα Κορακάκη και ο προπονητής της Τάσος Κορακάκης συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καλεντάρι δεν μπορούμε να κάνουμε κανέναν προγραμματισμό. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει ο πρώτος αγώνας. Ετσι δεν θα δουλέψουμε τεχνική. Θα δώσουμε βάση στη φυσική κατάσταση».

Με το σκάφος «εγκλωβισμένο» στην Ισπανία, οι Τάκης Μάντης-Παύλος Καγιαλής μπορεί να μην ανοίχτηκαν στη θάλασσα, αλλά κατέβηκαν στον όμιλό τους, τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιά, έστω για να βρεθούν κοντά στο υδάτινο στοιχείο. «Η προπόνησή μας έγινε στη στεριά. Είμαστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση που έχουμε βρεθεί ποτέ. Φυσικά, ανυπομονούμε πότε θα ανοίξουμε πανιά», μας είπε ο Παύλος Καγιαλής, «χάλκινος» ολυμπιονίκης στο Ρίο στην ιστιοπλοϊκή κατηγορία 420.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκαν ύστερα από, περίπου, δύο μήνες κορυφαίοι αθλητές του στίβου. «Τα παιδιά έχουν μείνει πολύ πίσω. Δύσκολα φτάνεις σε καλό επίπεδο αλλά εύκολα φεύγεις από αυτό. Οι αθλητές γύρισαν με πολλή όρεξη για δουλειά. Πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε να επιτραπεί η προπόνηση και στους καλούς των πιο μικρών ηλικιών και εμείς θα φτιάχναμε ένα πρόγραμμα των προπονήσεων κρατώντας τις αποστάσεις που ορίζει το πρωτόκολλο», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Γκεόργκι Πομάσκι. Αυτοψία έκανε σήμερα στο ΟΑΚΑ ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τους Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτο Τεντόγλου κ.ά. και αντάλλαξαν απόψεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή